Sunday, May 16, 2010

Lapan ciri-ciri blog yang sangat menggerunkan.

Moshimoshi.

*buang habuk yang melekat dekat blog Huda Luna* 11 hari berhabuk. 11 hari jugak kurang online. Sibuk layan anak-anak dan suami. Heh. Tapi dalam sibuk-sibuk tu sempat jugak round-round dalam blog dan banyak perkara yang menggerunkan yang aku jumpa.

1. Bukak blog terus terkejut badak sebab secara tiba-tiba datang music/lagu dari celah mana tah. Memang gerun. Mau heart attack secara spontan kalau masa tu speaker full volume. Heh. Tolong lah, aku tak rasa music patut letak dalam blog. Boleh mati dalam beberapa saat je kalau ada heart attack.
Contoh :

2. Tulisan besar kecik besar kecik sampai nak baca pun macam kena teropong mata luaaasss luaaassss nak paham seketul-ketul perkataan. @____@
Contoh :
CubA kOrANg bACa nI sEnANg kE tIDaK. sERoNOk tAK bACa mACam nI. tHiRlL tAk?

3. Entry nak center je semua sampai rasa macam err center nya, tak ada left langsung ke? Aisehh.
Contoh :
Hari ni saya suka minum susu cap unta.
Susu unta lagi sedap dai susu kerbau.

4. Saya dah follow blog awak, awak follow balik lah. Then lepas tiga empat hari kita tak follow dia unfollow kita balik. What the heck? Ohh, saya tak kisah bilangan follower saya pun. Kalau saya, saya follow sebab saya minat dan saya tak akan mintak balik orang tu follow saya balik.
Contoh :

5. Setiap baris ayat baru mesti warna lain-lain kat dalam entry. Kunun cantik lah kan, padahal jadi sasaran utama tekan button X. Juling mata ai nak tenung warna-warna striking. Ayoo tanggachi.
Contoh :
Nama saya Huda Luna Hussin. Saya lahir pada bulan Januari hari Jumaat. Saya suka makan Nasi Lemak. Saya tinggal di Ipoh. Saya belajar dekat UMP.

6. Ayat yahudi yang sangat berleluasa. Macam entry ni yang sangat lah annoying kot! Err kalau SMS aku leh consider lagi kot, tapi type entry?
Contoh :
Aku pergi pasar jew tadiw. Sowie larh lupew pulak dapat mesej kat HP tadiw.

7. Type short form macam SMS padahal ruang post entry boleh type unlimited. Heh.
Contoh :
Ak ske mkn ayam tp ak xske mkn ikan. Dy lak ske mkn ikan tp xske mkn ayam. Dy ckp ayam leh wt mok.

8. CAPTCHA! Haa ni lagi satu yang buat blog jadi gerun sangat. Perlu ke? Macam tak perlu je.
Contoh :

NotaKakiHudaSiLuna :
kalau ada lagi boleh tambah nanti aku backlink balik. =) blockquote belajar dari blog ailyl. Ailyl pulak belajar dari Ynn.

51 comments:

  1. hehe I pernah buat psl ni jgk kat blog. paling annoying yang media player tu la. kalau bukak 5 blog sekali lagu bergaduh2. haha

    ReplyDelete
  2. yang lain tak penting, tapi yang paling annoying yang tulis w-w tu. tak boleh blah

    ReplyDelete
  3. eh sibuk layan suami? gua ada bagi lu nafkah batin ke? haha

    ReplyDelete
  4. singgh komen tuk kali pertame..kot

    1.hohoho..blog aku ade music tapi bley pause dan aku letak atas skali belah kanan.hehe~

    2.aku mang anti tulisan kecik besor nieh..pening.mase kecik2 suke buat tapi.haha~

    3.feveret aku center tue..tpi kadang2 ke kiri jugk.hehe~

    4.yang follow2 back nie memang aku xamalkn.aku xsuke kot.hehe..

    5.tulisan berkaler2 pon aku jarang buat.kadang2 jer.

    6.ayat yahudi memang aku xgune dah skang.zaman aku kecik2 jer gune.skang dh besar.hehe..

    7.dulu aku suke gune short form.skang dah x lepas kene tegur.teehee~

    8.yang nie mang aku xbuat.haha.


    panjang gile komen aku.hehehe~

    ReplyDelete
  5. hudhud :
    u ade buat eh? nnt i godek blog u tgk. ha tu la. ari tu bukak 5 tab trus rs nk mengucap. terkejut gila.

    <3 :
    mmg yg w w tu xleh blah. cair taik telinga. haha nafkah batin joni yg bg. haha.

    irahehe :
    wow pjg gila komen ko ira! ok aku jwb balik satu satu.
    1. klu leh pause kire ok la + letak blah atas skali
    2. haha ko pun anti? huhu. tu la ms kecik2 dlu zmn myspace frenster ske la buat
    3. kekiri semua lg nmpk best nk baca bg aku la.
    4. sep! geng. mmg xske abes.
    5. elak kn klu leh. sbb blog rmai baca. ade sesetengah buta warna, sian dorg nk baca
    6. huhu ayat yahudi sigg mmg anti gila
    7. org tu tego mcm ne?
    8. haha jgn buat jgn buat
    hee pjg x komen aku balik?

    syaari :
    semua ni pemerhatian selama 11 hari x online blog =)

    ReplyDelete
  6. haha setuju sangat2.. bagi bintang blink2 untuk kamoo ngee

    ReplyDelete
  7. huda..nie komen pendek..(mini komen)hahaha...

    7. aku tanye tips2 tuk blogging nie.pastu die gitau la jangan buat shortform..camtu jer..haha~

    pendekxkomenaku?hahaha..

    ReplyDelete
  8. blog aku ada music...huhuhuhu...

    xsure la aku nyer ada word verify ke x..nak check jap...

    ReplyDelete
  9. ieqa :
    huhu thnx =) bape bijik bintang ieqa kasi?

    nina : oi oi radio tu leh pause x?

    irahehe :
    haha ok mini komen haha
    7. huhu then pastu trus ko x wat eh? aku pun pnh kne dulu2 la ms awal2 blogging. haha pendektapipanjang. hee =D

    //nak tido dah esok sambung//

    ReplyDelete
  10. chuck :
    klu ko nk stay kn music tu letak atas n make sure leh pause. xde la org angin nnt. g check cpt klu ade remove tau

    ReplyDelete
  11. HAHAHA..komen sigg ta bleh blah..
    Menyampah betul blog yang ada muzik² ni..tambah² yang ta bleh nak pause..annoying

    ReplyDelete
  12. setuju semua.haritu pun ade bebel psl ni dkt tweet.tensi gila rasa cam !@#$%^&*(). diorang sbnrnye tau ade org xsuke dorg wat cmtu,tp awal2 lg dorg akan ckp,ini blog aku,aku punye suke la.haduhhh.

    ReplyDelete
  13. keh3~ suke semua tue. yg no 1 sal music memang pernah wat. sesaje nk suh orang tegur. keh3~

    ReplyDelete
  14. "sibuk layan anak2 dan suami"?

    wakakaka..... komen siggplus lucuuuuuuuu

    ReplyDelete
  15. haiii..skang sha terfikir adakah blog ku seperti itu. but then again...mmg yang 7 tuh menggerunkan. cuma yang last tuh, ikut pengalaman, mmg kena pakai captcha sekali sekala. takut spam dik oiii...

    nywayz, nice entry:)

    ReplyDelete
  16. joni bg u nafkah batin? AWAWAWAK ;p

    hoi, knape tak suka entry yang center? bagi 10 sebab!

    ReplyDelete
  17. setuju sangat~~~~ semua pon setuju. setuju pon semua. hohoho.

    ReplyDelete
  18. agree.lagi2 part music tu.sumpah annoying.kalo dgr2 cepat2 cari butang pause.haha.ayat yahudi tu,adoi memang geli2.

    ReplyDelete
  19. agree!

    weh ape daa siggplus lupa dia bg nafkah batin
    hahaha

    ReplyDelete
  20. hahahah.

    saya setuju dgn semua yg diatas. blog yg ada captcha mmg salunya malas nak tinggal komen...

    ReplyDelete
  21. mmg tak suka ngan tulisan ala2 yahudi itew.. shortpom word pun tak suka.. susah giler nak paham last2 X hahaha

    ReplyDelete
  22. word verification tu ada buat sbb kne spam teruk2.huhu. iklan merepek meraban dkt 20 lbh kat komen. so ada sbb kenapa org buat .hehehe

    ReplyDelete
  23. yg len ai tak amalkan... tp part center tu sila slow sket ye.... hahaha... fevret...

    ReplyDelete
  24. haha. sokong! tp aku ada ag satu. yakni b/g hitam pastu pakai tulisan font color puteh. aduh. berpinar gak la mata @_@

    ReplyDelete
  25. hahaha
    no 5 tu blog aku
    sebab suka colourful
    dlu blog aku suram
    now ceria
    hohohoh

    ReplyDelete
  26. betul sangat tu weyh! sibuk sungguh kamu ehh smpai buat aku rindu kat entri ko

    ReplyDelete
  27. yg music tu aku pernah pakai earphone baru lepas tgk movie. sekali keluar lagu kuat gila. pekak telinga. haha.

    yg ada comment moderation tu pon buat aku malas gila nak type komen.

    ReplyDelete
  28. test2.. moderate? not?
    nak spam?

    ReplyDelete
  29. hurmm..
    nice spot to spam.. o yeah..

    ReplyDelete
  30. betol3.
    tp kekadang aku kaleful gak =P

    ReplyDelete
  31. .yg 1st tu ciri3 blog i
    .tsk! nanges lah cmneh
    .kecik ati
    .majuk!
    .waaa
    T________________T

    .hehehhee btw, i pun x suke sbnrnye msuk blog org ade lagu
    .lagik3 yg rock3 segala bagai neh
    .bingit!
    .teeheheh
    .pdhal intanurulfateha 2x5 jer!

    T_____________T

    ReplyDelete
  32. word verif sumpah annoying gilaaa!!!

    ReplyDelete
  33. stuju. smua tu mmg annoyingg. hahahahha.

    ReplyDelete
  34. Hahaha. Saya pun boleh rasa annoying seperti awak rasa. Heh, perlu ke macam tu kan.

    ReplyDelete
  35. nak baca entry or nak dengar lagu.

    ReplyDelete
  36. paling meluat, benci dan annoyed dengan ayat besor kecik besor kecik tu.

    Tapi ada jugak makluk genius macam ni yang pergi letak status FB pakai gaya macam tu. (-___-")

    ReplyDelete
  37. Risau la pulak takut blog saya menggerunkan orang

    ReplyDelete
  38. Haah ... blog yang mengerunkan nie wat pening kepala

    ReplyDelete
  39. huhu sangat gerun...

    =bab tulisan tengah2 tu,,,,ade hari saya betulkn,,ngehngeh...

    =musicplayer saya,,die x kluar lagu terus [kene tekan play baru die main]and saya letak kt bwh sekali,,

    =tapi dier punye lyricplayer ade kt atas sekali...ngehngeh

    ReplyDelete
  40. i loike beri2 much!!muahaha(ayat ni pun menggerunkan gak ke???)mmg btl apa yg diperkatakan..klu ayat cmtu mmg fail la SEO..Biar org ckp kita skema tp kita tau apa kita buat..tol x?huhu

    ReplyDelete
  41. boleh pening je kalau ade lapan2 nie..haha.. thank for the info =)

    ReplyDelete
  42. Hello huda!

    Captcha tu perlu untuk elakkan spam..

    :)

    ReplyDelete
  43. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  44. Memang menggerunkan blog yang pasang lagu nih. Gua memang jenis pasang speaker at the loudest volume(gua rockerz la beb) tapi sekali bukak ade blog tuh tetiba kuar lagu "SEPOHON KAYU DAUNNYA RIMBUN!!" nak pengsan gua terkezut. Haha. Boleh bawa maut ni.

    Muhammad Ash-Syaheer

    ReplyDelete