Dah setahun Jeni pergi tinggalkan Joni. - Huda Luna Hussin

Dah setahun Jeni pergi tinggalkan Joni.

MoshiMoshi!


Hai Jeni. Sehat tak hari ni? Baby-baby semua sehat? Rindu Jeni dan baby-baby semua. Hari ni genap setahun Jeni pergi dengan dua baby. Kedekut lah Jeni ni. Bawak semua baby Jeni ikut Jeni. huu. Baby semua mok-mok tak? Jeni makan kenyang tak kat sana? Hey Jeni! I miss you sangat-sangat tau! Sian Joni menduda je lepas Jeni pergi. Jeni jangan nakal-nakal tau kat sana.


Setahun lepas, Jeni mati. Rindu dia. Rindu dengar dia makan. krup-krup-krup. Rindu dia buat anointing kat tangan aku bila bau perfume aku. Rindu dengar bunyi chirping dia yang manja tu. Hey Jeni! Nape pergi awal sangat! Isk!

laki bini tido sama-sama

masa mula-mula beli

gemok pregnant

kuat makan

empat hari before Jeni mati dekat Shah Alam.

Rest in peace Jeni

baby ni je yang mampu hidup enam hari


Hari tu, 31 hb Julai 2010 baby hamster aku, Kirra lak mati. Sedih sangat tengok nyawa dia masa hujung-hujung tu. Aku tak tau dia sakit apa. Berak berdarah. Kencing Hijau. Telinga capit. Biru je badan dia.


take care Kirra. Sob. Sob.


NotaKakiHudaSiLuna :semua orang akan mati. semua benda akan mati. aku dah tak sanggup tengok binatang yang aku bela mati. Jeni mati lepas beranak. esok aku blogwalking. sorry busy sangat. bukan busy sikit dah.

41 comments

  1. xde plan nk carik pengganti jeni ke?dah lame sgt joni tu menduda...

    ReplyDelete
  2. sabar byk2..
    sedih giler kot bace entry ni.isk T_T

    ReplyDelete
  3. entry ini buatkan aku teringat browney.kucing kesayangan yang telah hilang entah ke mana.tak tau hidup lg ke tak =(

    ReplyDelete
  4. sian huda kena tgk binatang peliharaan yang ditatang dengan minyak yang penuh pergi macam tu je. I pun sedih juga tengok u sedih sedih macam ni sebab dapat rasakan ur feeling tu.

    *sobs*sobs

    ReplyDelete
  5. dah ajal.main farmville pun sayur boleh mati..eh yeke..aku pun tak pnah main.

    ReplyDelete
  6. mesti semua punca dari Shafirul Azmie As-Subkhiddin!!!!!

    ReplyDelete
  7. ohh
    mmg sedeh tgk haiwan kite bela mati
    sob3

    ReplyDelete
  8. kenapa jeni mati??
    sedih teringat kucing kesayang yang dibela 11 tahun mati. sedih sampai tak boleh nak buat kerja.

    ReplyDelete
  9. cute.... hmmm... miss my hamster too~

    ReplyDelete
  10. sedih :( Jeni comel tpi da tada sedihh :(

    ReplyDelete
  11. haiahh.
    comel betul guinea pig ko dgn sigg ni.




    :DD

    ReplyDelete
  12. uwaaaaaaaaaaa
    T_______________________T
    jeni sgt comel!!!!!!!!!!! 1st time dgr org bela hedgehog.siyes! knpa jd bgtu..tabahkan hati :((((

    ReplyDelete
  13. alll..sedihnya tengok gamabr dia mati..
    sob2..

    ReplyDelete
  14. so sweet of u
    i x suke binatang
    atau lebih tepat, takut ;D

    tp adik i suke kucen
    i x suke
    waaaaaaaaaaaaaa!

    ReplyDelete
  15. jwni mati sehari lepas beday aku. rip jeni


    oh kirra! teringat seminggu dia tido dlm blik aku, main2 ngan dia sampai terkencing2. apesal kau mati? minum banyak pon berak berdarah lg ke? heee

    ReplyDelete
  16. dh setahun ? rase mcm baru je jeni pergi...

    slmt berpuasa ye cik huda luna

    ReplyDelete
  17. ciannyeeeeee
    biasela, haiwan x hidup lama.. ;(

    ReplyDelete
  18. sabar ye sis .
    mase my mum punye kucen "meninggal" pun dia nanes teruk sangat .
    cedey tengok .

    ReplyDelete
  19. alahai sedihnyer bc entri ni.sbr2 yer huda..setiap yg hidup pasti akan mati..

    x mo sedih2 k..

    ReplyDelete
  20. alaaa adorabel gilaaaa. harga dia bape eh? bole email saya tak? anisizaty@yahoo.com

    ReplyDelete
  21. sedeh plk gua tngk.. btw selamat pose okeh..

    ReplyDelete
  22. best ker bela landak,nanti bole jd besar kucing kan.. mcm mana tu..

    ReplyDelete
  23. landak ek tue ?





















































    sian dia...:(



























































    tetibe teringat dekat rabbit en.tikus dulu.. dia pung dah mati jugak...







































































    isk T.T

    ReplyDelete
  24. saya ada anak kucing. sayaang sgt kat dia. n i read ur words cakap "sedih tgk masa dia hujung2 tu" teringat masa anak kucing saya nak mati..masa putus nafas tu. seksanya mati..

    ReplyDelete
  25. huu.sedih jugak.saya pun pernah kehilangan arnab kesayangan.dua ekor mati depan mata.sangat sedih!sumpah air mata keluar banjir satu rumah.okay,hiperbola sikit di situ.hee.tapi apa pun,sabar ye awak? :)

    btw,saya follow awak.follow back ye? :)

    salam

    ReplyDelete
  26. setiap yang hidup pasti akan mati.

    :'(

    ReplyDelete
  27. aku sempat bela jeni... swimmer suruh... sedih jgak dia dah mati.... takziah joni!

    ReplyDelete