Monday, February 22, 2010

Diari Joni #2; musim panas musim kuak lentang.

MoshiMoshi.

Jom kita kembali ke sesi Joni bercerita. Untuk sesi Joni bercerita #1 kelik sini.

**************

Hai Semua! Rindu Joni tak? Agak lama sudah Joni tak bercerita dalam blog Huda Luna ni, My Lovely Mummy. Hehe. Dah lama tak menaip rasa kekok la pulak. Ehehe. Jangan la gelak dekat Joni kawan-kawan, malu la Joni nanti. Wekk!

Korang perasan tak sekarang ni sangat la panas. PANAS sangat sampai rasa nak berbogel je rasa. Eh! Kalau Joni bogel, tinggal apa aje dekat badan Joni ni? Dah la sekarang dah OBESITI sebab asyik makan tidur je tiap-tiap hari. Hoho. Hari tu Huda Luna skodeng Joni tidur. Tak patut sungguh! Dah la tengah kepanasan masa tuh. Kejam dia!


Ohhh! Tak boleh tahan. PANAS nye! Harus keluar dari tempat persembunyian. PANAS! Eheh. Huda Luna, please! Tammo la intai Joni tidur. Malu la.


Ahhhhh! Ini tak boleh jadi ni. Keluar. KELUAR. KELUAR. Panas betul. Tu la. Lemak berlebihan terlalu banyak sangat la ni. Ohhhh OBESITI! Kaki ku harus terkangkang sedikit. Kasi ruang untuk angin masuuuukk. Huhu.


Yes! Dah jumpa port terbaik. Tapi kaki belum cukup luas terkangkang. Betapa gedebab nye perot ku ini. Hasil permakanan Science Diet kepada Royal Canin. Sekali sekala dapat meal-worms. YUMMY delicious! Mummy! Daddy! Nak meal-worms lagi!


Depakan tangan. Depakan kaki. Yeahhhhhh! Baru best! Oppppsss! Terlupa pulak! Aksi-aksi ku sedang dirakamkan. Behave Joni. Behave.


Sila tengok gaya kaki terkepek. Ada style tuuuu~ Jangan meniru aksi ini di rumah atau anda akan mengalami sengal-sengal otot yang melampau. Hahahah.


Lima belas minit berlalu. Joni still tidur macam ni. Tak sakit kaki kah Joni oi?


Makin luas terkangkang nye. Tak senonoh betul la. Haishhhh! Anak siapa la ni eh. Boyfriend siapa tah. Oh girlfriend ku. Maafkan daku. Hahahaha. Bukan niatku untuk tidur sebegini. Aku kepanasan. PANAS.


Ok lah. Sekian berita dari Joni. Nanti kita berjumpa lagi. Tata! Siapa tak sayang Joni akan jadi debab macam Joni. Hehehe.


**************

NotaKakiHudaSiLuna :Joni sekarang ada dekat daddy dia. Hamster pulak kena tinggal dekat Ipoh. Mummy dia? Rindu anak-anak dia. Huuu. T_____________T