Hey berat aku dah turun 7kg tau! - Huda Luna Hussin

Hey berat aku dah turun 7kg tau!

MoshiMoshi!

Heyyy! Percaya tak aku dah lost weight sebanyak 7kg since 1st Januari hari tu? Yeap! Aku dah lost 7kg. Semua nye sebab tak makan nasik (kadang-kadang makan jugak tapi sikit jeee) lepas tu sejak last week lagi la kurang makan sejak kena alergik seafood. Padan muka kan. Tula masa boleh makan taknak makan. Dari berat aku masa December hari tu 57kg sekarang dah 50kg (tinggi 160cm). Alhamdulillah. Harap boleh maintain. Hehe.

Tips nak kurus senang je sebenarnya tauu. Makan less nasik TAPI kena laa lebihkan buah-buahan dan sayur. Jangan tak ambik nasik langsung pulak sebab kita ni orang ASIA dah tu jangan pulak OVERR makan nasik sampai bedal 3 pinggan sehari. Tauuu! Yang makan over tu la yang buat badan cepat naik. Lepas tu sebok nak diet macam orang gilaa. Jeles tengok orang kurus. Lepas tu seksa diri.

Kadang-kadang pelik tengok orang yang seksa diri tak makan langsung ni sebab dia yang rugi sebenarnya. Betul tak? Macam aku sekarang ni la rugi nikmat dunia makan seafood. Sedihh whoahh tengok orang makan sotong udang ketam kerang ikan tapi diri sendiri tak boleh makan. Sobb Sobb T___T

ni contoh orang yang kerugian makan seafood
(masa hari kedua kena alergik sekarang dah nak baik)

yang kiri tu sekarang avatat twitter aku. haha.
rela tengok pic kiri ke kanan?
kiri ambik baru-baru ni.
yang kanan pulak awal tahun 2009 mungkin.



NotaKakiHudaSiLuna :
tik tok tik tok tunggu hujung januari ni

22 comments

  1. mak aihhh. 7 kg? memang betul2 lose weight ni yang. haha

    ReplyDelete
  2. wahh *jelussss*

    nak gak berat badan turun :|

    ReplyDelete
  3. kalo tak makan nasi mmg turun berat,,
    dulu i tak makan nasik, sekarang dah underweight dah.. haha :D

    ReplyDelete
  4. wah, nak juga... tpi susah la nk disiplin kn diri ni..wuwu

    ReplyDelete
  5. seronoknye turun 7 kilo ! naaak jugak! tapi tak boleeeh la tanak makan nasi. hukhukhuk

    ReplyDelete
  6. muka ko tu sama je dua2 aku tgk. hahaha.

    hoi, smpai 7kg tu dasat weh! nak jugak!!!!!!!!

    ReplyDelete
  7. wehh! aku pon tgh kontrol xmkn nasik sgt sbb nk loss weight! hikhik! gyler lah kau bole tron smpai 7kg!

    ReplyDelete
  8. ye ke kurang makan nasik berat turun?apsal aku tak turun2 pun..T_T

    ReplyDelete
  9. turun 7kg??????
    wah jelesssssnyerrrrrrrr... nak turunkan brat badan gakk

    ReplyDelete
  10. whoaaa... aku pun jarang makan nasik sebab malas nak masak nasik...

    tapi berat mcm tak turun je. T_T

    ke penimbang tu yg rosak? wahahaha...

    ReplyDelete
  11. wwwaaaaaa jelesnye!!! kite takpenah lost weight since 18. sekarang da naik almost 20kg. wuuuu baru empat taun

    ReplyDelete
  12. Wahh bnyknyeturun..Abg Ad ni tak turun2...semakin naik adalaa..haha..minum MONAVIE sah2 alergik hilang..hehe

    ReplyDelete
  13. 7 kg der?? BANYAK TU!! Akhirnya misi nak turunkan berat badan berjaya tu. Boleh poyo dengan abg faiz.. hehehhe! TAHNIAH HUDA!

    Tapi betul cakap ko weyh kalau org yang berdiet sakan ni rugi der terlepas nikmat makanan kat dunia ni, tengok cam aku tibai sekali 2 burger. Heheheh!

    Huda, camne tangan dah ok? Takut ok aku tengok.. Takut gila..

    ReplyDelete
  14. kanan! yg kiri tu tudung pelik

    btw happy birthday! :P

    ReplyDelete
  15. lor..alergic seafood rupanya..ala rugila gini
    huhu..

    meh tenyeh sini jap meh:
    http://eremedayun89.blogspot.com/2011/01/perlu-ke-anda-undi-saya-sticky-mode.html

    ReplyDelete
  16. hebad 7kg u lost dear,, hehe,,, must bf ske.... singgah snie aw,,,,
    http://princesseunhyuk.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. kite geng..alergik cfud..
    kite bkn takat naek kt tgn jep,kat muke pon naek jgk..sadis.!

    ReplyDelete
  18. Secara jujur, i suka tgk pic tahun 2009. nmpk cam suci gila muka. hehe

    ReplyDelete