Our Love Nest : Progress September 2014 - Huda Luna Hussin

Our Love Nest : Progress September 2014

Assalamualaikum,

Hari tu kami pergi la tengok progress rumah kesayangan kami ni. Dah nampak dah rupa dia. Cuma belum bersimen dengan ber-cat. Alhamdulillah. Tak sabar nak pindah masuk dan buat renovation. Kena menggigihkan diri kumpul duit ni. InsyaAllah Ogos next year dapat kot kunci.

Biar la orang kata tempat jin bertendang jauh sangat rumah aku ni, asalkan landed. Tak kuasa mak nak beli rumah burung (apartment, kondo, flat) kalau harga dia sama harga landed. Memang parah sikit la jauh, tapi tol masih jimat. Cuma masa aje la. Jem kadang tu memang tak boleh elak. Key Ell, bila masa nya tak jem. Mana-mana tempat pon jem, sekaya, peanut butter. Wakakaka


Ni rumah kitorang 

Ni la rumah jiran kitorang nanti

Row rumah kitorang semua masih in progress


Row first yang dah siap. aaaa tak sabar ok!

Tengah planning nak extend rumah nanti depan belakang. Sebab a bit kecik la built up area dia tu. Stress lak pikiaq part tu. Dah ler berangan macam-macam. Kitchen cabinet la, plaster ceiling jenis box tu la, floor laminating la, walk in wardrobe la, laundry area laa. Amboihhh berangan sakan!

Ok sambung kendian lagi. Bye!

8 comments

  1. cantikkkk. Kite tgh mencari lokasi yg sesuai. Memandangkan kami masih lagi PJJ. Taun dpn barulah agaknya dapat duduk sekali. Tapi harga rumah mmg tercekik. Nak tak nak kene beli gak. Kene. Kene.

    ReplyDelete
  2. betoiii nak pndah rumah mmg excited n boleh jadi gila sat. hahahah. smua bnd nak buat tp pkiaq duit terus hmmm. berangan ja la. smoga huda dpt byk2 duit nak buat smua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la moga2 dapat la cari duit banyak banyak cepat

      huuuu tapi memang gila laa pasal rumah ni

      Delete
  3. cantek rumah ala jauh2 pn yang penting ada hihihi :)

    ReplyDelete