Wednesday, October 29, 2014

Eat Clean - Grocery List Untuk Beginner

Assalamualaikum.


Eat Clean - Grocery List for Beginner


Teringin nak eat clean. Katanya la Huda dengan Ipin la konon. Ipin kena paksa join eat clean. Dia pun dah gemok, flabby sana sini, dan boncet of course. Baru nak study pasal eat clean jadah ni sebab aku tak paham mana nak start. Biasa la aku ni malas sikit tanya orang sebab google kan ada.

Cuma tu la, nak start google apa pun tak tau. So firstly aku pun google cara nak start eat clean, resepi eat clean, eat clean grocery list for beginner, detox water, infused water. Gittew.

Tapi biasa la mat saleh punya blog je la banyak pasal eat clean ni. Blog malay tak banyak lagi. Habis-habis pun Kevin Zahri.





So sekarang ni aku dalam mode belajar pasal eat clean before start betul-betul on November nanti. Eh? Macam lama je lagi pulak kan November. Lusa je pun dah November dah ha.

Malam ni nak pergi pasar malam beli bahan-bahan yang perlu then malam karang nak buat air detox. Esok boleh la update ke khenn. Kena buat dah meal planning ni nak masak apa bla bla dah.





Contoh Meal Planner idea


Maybe beginner macam aku ni leh refer list ni






Kenapa eat clean?
Sebab kita boleh turun berat badan dengan sihat. Makan masih sedap-sedap. Bukan macam Atkins. Mendera namanya tu. Dan paling penting kena workout. All the best untuk kami.


Ok bye.



Source Link
1. http://www.weightlossresources.co.uk/diet/reviews/clean-eating-meal-plan.htm
2. http://magazine.foxnews.com/food-wellness/10-easy-ways-start-eating-clean
3. http://funeralformyfat.tumblr.com/grocerylist

Image Source : Google

4 comments:

  1. hudaaaaa..suria dah buat ayaq detox tu pahit gila hahahahhaha
    bencinyaaa..
    pastu tanya orang rupanya bf mom x elok amalkan..frust kot, hihi.

    nampaknya utk manusia x cukup zat macam iols ni x boleh nak buat eat clean ni..hihi
    gudluck uols! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aigoo suria detox mana lehhhh utk bf mom
      nasib baik x de pape huhu

      tu la mmg pahit la detox tu sbb dok rasa kulit2 buahan kan huhu

      suria xpyh eat clean
      kena makan lagi byk2 haha

      Delete
  2. teringin juga nak eat clean ni..tengah mencari resepi2 best hehe..neway best u punyer bolg :)

    ReplyDelete
  3. Maigod thanks for the gambar2 hehe tris baru start nak berjinak jinak dengan eat clean :D

    ReplyDelete