Our Love Nest : Progress March 2015 - Huda Luna Hussin

Our Love Nest : Progress March 2015

Assalamualaikum.

Tak tau la awat pemalaih sangat nak tulih blog ni. Rasa malas nak menaip walaupun banyak betoi benda nak type. So sekarang ni nak update pasal progress rumah baru ni bulan March kami pergi site melawat. Sat je dah April. Macam tak sangka. Macam baru je new year dah 1/4 tahun dah berlalu. Rumah pun dijangka siap August or September. Kena start cari perabot pastu nak renovate tu rasa macam nak refinance loan bank sekarang. Tengok la macam mana.


Hillpark Shah Alam North, KUALA SELANGOR. 

Lol. aku dok Kuala Selangor. Pfttt. Padahal dekat sebelah Saujana Utama je pun. Sebelum Puncak Alam. Depan UiTM Puncak alam. Redha je la. Tapi kalau la Shah Alam ambik alih tanah ni, merasa la jadi Shah Alam tapi cukai mahai la. LOL.




Rumah kami. Dah ada dinding fencing. This is why aku suka rumah ni. Bukan pagaq hijau. Belakang je hijau.


Lepas tu yang buat aku suka lagi rumah ni, depan tu bukan cement render biasa. Tapi dia buat Concrete Imprint. Jimat cost tak payah buat lain.


Ni rumah jiran corner yang dah siap 80% kot boleh kira.


Row belakang kecik je. moto je kot leh lalu. 


Orang rumah corner untung, pagar batu sampai belakang tapi harga untung la agagag. Rumah inter dapat pagar hijau belakang. Ok la. Aku pun memang cadang nak extend sampai belakang.



Kalau rajin singgah site, nanti nak ambik gambaq bulan ni pulak. Huhu. Seronok tengok progress.

Ok Bye.

5 comments

  1. syoknyaaa huda. huhuhu
    porch punya atas tu syg. boleh modified jadik garden. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu nanti nak extend bilik kat atas tu pastu buat beranda huhu

      Delete
  2. cantik rumah huda..progress rumah kita lebih kurang sama..bulan 9 juga siap..

    ReplyDelete