Saturday, May 9, 2015

Inspirasi Interior Part 1

Assalamualaikum.

Nak masuk rumah nati ni kepala pening betul nak deco, interior, extend dan beli perabot bagai. Tapi itu la dia, tak betul decide theme apa setiap kawasan dalam rumah tu. Tapi aku suka lebih kepada mimimalis, contra dan kemas. Tadi bukak facebook, ada orang sharing apartment dekat Seoul ni (klik sini)

Cantik la jugak. Kena juga la sikit taste aku. Tak ape. Kita ambik inspirasi je. Kat ig pun aku banyak follow ig interior ni sampai on notification setiap posting dorang agagaga.











Ok bye!

Friday, May 8, 2015

Chef Husband

Assalamualaikum.


Sepanjangan cuti baru ni, Ipin take over dapur. Kemain ketung ketang lagi. Sekali siap masak, sedap oi. Potongan sayur kemain lagi cantik. Ayam grill punya lawa. Rencah punya la sedap. Tak sesia aku ajar dia masak dan sekarang dia lagi power masak dari aku and lebih rajin masak dari aku ni. Huhu. Senang kalau aku tak sihat ke ape dia leh take over dapur je pasni. Kadang aku malas nak masak, dia pulak rajin masak. Semalam Ayam Masak Kicap punya la kemain sedap sampai menjilat pinggan aku dibuatnya. Kah Kah Kah. Thank you sayang. Nanti masak sedap-sedap lagi. Kikiki

Rencah Spagethi Goreng Basah yang Ipin sediakan. Aku tukang kacau sampai masak je.

Sayur Campur Mushroom dengan Ayam Sambal Ipin masak

Ayam Grill Carbornara hasil ketung-ketang Ipin lagi


Hahaha ok bye!


I love you very much lah gini Ipin. ekekeke.
Nanti mintak resepi dekat Ipin pastu update blog.