Review Mamaway Baby Ring Sling - Huda Luna Hussin

Review Mamaway Baby Ring Sling

Hi Semua.
Assalamualaikum.




Kadang kala bila keluar outing dengan husband, aku prefer tangan free dari tolak stroller. Nak jalan berpegangan tangan dengan husband. If pakai stroller, bila masa pulak nak pegang tangan kan. Tak dapat manja-gedik-moment gitu. 






Babywearing
This is not the first time aku dan husband berbabywearing anak-anak kami. Time Qaireen dan Idraaki pun  dah berbabywearing. So now it's time for Kaysaa pulak nak berbabywearing. Kami berdua dah pernah cuba dua jenis Soft Structured Carrier dan Baby Wrap. Now nak cuba pulak guna Baby Ring Sling. 




TICKS
Nak berbabywearing ada caranya tau. But, please please please jangan pakai hipseat ataupun crotch carrier ya. Kesian dekat hips baby. Kita kena follow TICKS safety guideline to pick the right babywearing for our newborn/toddlers. 

Paling utama mesti berbentuk C-shaped spine dan M-position hips joint. Babies carried correctly should have a natural C-shape spine. The hip socket, thighs, and knees should look like the letter M, knees slightly higher than the hip. Hip-thigh-knee joints should be fully supported to prevent excessive pressure on the hip joint.




Baby Ring Sling
Hence aku pilih Mamaway Baby Ring Sling this time untuk babywearing. Nak babywrap letih weh. terkial-kial dalam kereta nak belit selalunya. Sudahnya terkubur dalam kotak dah baby wrap tu. Baby Ring Sling by Mamaway ni lebih mudah, cepat dan senang untuk setup sebelum dipakai.

Mesti akan yang tanya, why Huda? Bukan kau ada banyak carrier dah ke? Macam aku cakap tadi la, terutamanya untuk newborn sampai 4months old ni lebih senang baby sling dari baby wrap. Dan boleh pakai up to 50kg if guna Mamaway Baby Ring Sling ni. Idraaki pun aku boleh kendong dalam ni. Nak kendong Qaireen je tak sanggup mak! Hahaha!


Berat Idraaki 12kg : 3years 3months old


Berat Idraaki 12kg : 3years 3months old


Berat Kaysaa 5.6kg : 2months old


Berat Kaysaa 5.6kg : 2months old


The Prefect Settling Tool! 
Bila pakai Baby Ring Sling ni senang dekat kita jugak untuk settle apa-apa task sambil dapat carry baby selain dapat bantu baby untuk cepat tidur dan dapat breastfeed dalam carrier dengan mudah tanpa orang lain sedar. Baby pun akan rasa safe sebab kepala diorang dekat dengan dada kita dan dapat dengar heartbeat mummy daddy. 


Why? (Features)

Durable
- Mamaway Baby Ring Sling ni boleh carry up to 50kg beban berat.
- Material double rings ini tak akan terpusing, terbengkok, meregang, berubah bentuk atau menjadi pengalir haba.

Soft
- Mamaway Baby Ring Sling diperbuat dari kain cotton yang berkualiti tinggi.
- Kain cotton premium ini bersifat breathable dan absorbent yang lembut dan selamat pada kulit.

Stable and Safe
- Hip healthy approved : Mamaway Baby Ring Sling mendapat approval dari International Hip Dysplasia Institute (IHDI) as a
“hip-healthy” product.
- M-Position : Peha tidak tergantung diluar dan membentuk position M dari pandangan hadapan ring sling.
- J Jockey Position : Baby hips bent dan position lutut lebih tinggi dari kedudukan punggung.
- Logo on shoulder : Logo as benchmark untuk correct position untuk memakai baby ring sling.
- Dapat kurangkan sakit belakang kerana baby's weight distributed evenly along back and shoulders untuk keselesaan semasa mengendong baby or toddler.
- So basically Mamaway Baby Ring Sling safe to use and meets international safety standards.

Make Your Life Easier
Less Crying and Sleep-Inducing
- Baby juga akan kurang menangis dan lebih mudah tertidur didalam Mamaway Baby Ring Sling because they feel safe in the sling.
- Nature : Baby memang suka dipeluk dan dikendong dekat dengan dada ibu dan bapa dan suka dengar  bunyi heartbeat.

Skin-to-Skin Contact 
- Create natural bonding between you and the baby. So if baby tengah nursing strike or growth spurt, we can use baby sling to make them feel calm.

Nursing Cover
- Basically Baby Ring Sling ni boleh juga dibuat sebagai nursing cover kerana mempunyai kain sling yang extra panjang. So we can breastfeed in public easier dan boleh breastfeed sambil carry baby juga.

Travel Light
- Mamaway Baby Ring Sling ni senang untuk dibawa kemana-mana. Kita tak boleh nak sumbat stroller dalam bag kan? Hahaha! Tapi Baby Ring Sling ni kita boleh letak dalam handbag or diapers bag dengan mudah. 
- Mamaway Baby Ring Sling ni ada hidden pocket design untuk simpan dan lipat sling ni. Pack up, Grab and go. Senang!

One for All
- Mamaway Baby Ring Sling ni sangat la jimat sebab one size fits all the whole family. 
- Tak macam brand lain, kita kena ukur dan beli ikut size badan. 
- Mamaway Baby Ring Sling tak perlu ukur, just adjust kain sling ikut kesesuaian bentuk badan dan baby size then Mummy, Daddy or maid boleh pakai dengan mudah. 










Benefits of Baby Sling
Top 5 Baby Sling Benefits from “The Baby Book” written by Dr William Sears : 
- Baby cries less.
- Baby gets smarter.
- Baby learns more.
- Baby gets more organized.
- Baby gets "humanised" earlier.


Multiple Choices
Mamaway Baby Ring Sling mempunyai 18 corak menarik untuk dipilih dan sangat harga yang affordable untuk dibeli.




Baby Sling Tutorials
Boleh refer video dalam page ni untuk tutorial cara pakai sling from newborn sampai toddler. 

Your Perfect Baby Carrier from newborn to toddler!


For Newborn : IGTV (Click Here)




For Infant : IGTV (Click Here)




For Toddler : IGTV (Click Here)




Care Instructions
- Cold wash in the laundry bag.
- May be machine-washed at the given temperature no more than 30 º C.
- Do not bleach, Do not tumble dry, Do not dry clean or remove stains with solvents.
- Cool iron only ( no higher than 110º C; Steam-ironing may be a risk)
- Hang to dry in a cool place away from direct sunlight


Mamaway
Mamaway Maternity provides a very wide range of products that cover every step of the way from pregnancy, recovery, breastfeeding and beyond.
Mamaway supports mums’ every step of the way with helpful tools, advice and encouragement, so mums can leap into Motherhood with confidence.
Made for mums, made by mums.



 
For More Informations
Official Website : click here
Baby Ring Sling Product: click here to purchase Baby Ring Sling
Facebook : click here
Instagram : click here
Instagram IGTV : click here
YouTube : click here



Kindly use this Promo Code MAMABLOG-HUDA to enjoy RM25 off for purchase over RM200 upon checkout!


#mamaway  #lovemamaway 

No comments