Showing posts with label Huda Luna. Show all posts
Showing posts with label Huda Luna. Show all posts

Friday, October 10, 2014

OOTD : Royal Blue Luna Dress by the Poplook

Assalamualaikum.

Sesekali mummy pun nak ootd. Tak sedar bila kegilaan membeli dekat Poplook. Jarang dah beli dekat kedai. Tah tak tau kenapa. Asal tengok tak berkenan. Pastu mahal dah nipis. Poplook pulak ada jugak yang mahal tapi tah rasa macam berbaloi. Kain sedap pakai. Cuma tu la kena berebut sikit masa nak membeli. Kejap je macam piranha habis stock kalau item tu jenis hot item. Fuhh.

Selalu kat kedai biasa takat beli handbag, seluar pants dengan shoes. Dan tudung. Sebab kena sentuh dulu material. Bab tu aku cerewet sikit. Hehe


Ok bai. Nanti ootd lagi hehe.


Tuesday, May 10, 2011

Day Five : 10 wishes

MoshiMoshi!


i wish....

Aku ada wish. Banyak sangat. Tapi selalu terlupa. Tapi ada yang sentiasa ingat. Sentiasa wish harap tercapai. Heharap 10 wishes ni akan tercapai. Antara cepat atau lambat je.

1. Main ice scating dengan Ipin.
2. Travel around the world.
3. Study sampai PhD.
4. Kahwin at 24 years old.
5. Simpan duit dalam ASB.
6. Myvi 2011 by end this year.
7. jadi 45kg balik.
8. BIG bear.
9. terer main guitar dalam masa setahun.
10. Latest gadget.

Sebenarnya banyak lagi kot. Tapi dah mintak sepuluh je kan.





NotaKakiHudaSiLuna :
dah habis final exam! yay! sekarang focus thesis.

Saturday, May 7, 2011

Day Four : 10 things you want to say to one person, #DearFutureHusband

MoshiMoshi!

//Tengah busy dengan Final Year Project sebenarnya ni. Stress weh!


Agak banyak sebenarnya nak cakap dekat awak. Tapi saya tak tahu nak cakap apa. Sebab dengan awak semua nya complete. Macam tak ada yang kurang. Mungkin orang akan kata; "Ala, baru-baru lagi memang la." Tapi saya yakin dengan awak. Sebab saya kenal awak.

Cuma saya mintak jangan pernah berhenti sayang saya. Jangan pernah kurang sayang saya. Bertambah-tambah tak apa. Jangan cuba untuk curang. Jangan cuba untuk kianati. Thank You sayang. Awak betul-betul buat hari hari saya begitu indah. Saya sayang awak budak sepet!

Saya jarang bercerita tentang awak dekat blog bukan sebab saya segan dengan awak atau apa, tapi saya tak nak dan tak suka orang cakap macam-macam tentang kita. Biar masa yang tentukan segalanya. Kita lebih tahu dari orang lain.

"The best thing about me is you."



Hamagadd! Adik aku cakap cousin aku baca blog aku, blog adik aku dengan blog #DearFutureHusband sampai khatam. OK malu sekarang. Sorok bawah katil. T_____T


NotaKakiHudaSiLuna :
saya kenal sayang saya. saya kenal 'Ariffin Hussin.

Monday, May 2, 2011

Day Three : 10 things I hate

MoshiMoshi!


#1 backstabber, talam dua muka : aku jumpa ramai. sangat.
#2 perampas : golongan yang tak kan pernah rasa dia salah
#3 no money : hujung sem time sengkek.
#4 pacat, lintah, lipan, lipas, ulat, cacing : boleh meremang segala bulu tengok binatang ni
#5 Exam, Test, Quiz : perkara paling tak suka sebab nak kena gigih study.
#6 alergik : tangan asyik gatal-gatal sampai benci dah rasa.
#7 boncet : makan banyak sikit je mesti boncet.
#8 smoker : busuk. membazir.
#9 waiting : aku tak suka mentunggu. tapi selalu buat orang mentunggu.
#10 fashionista wannabe : jangan wannabe sangat boleh?





NotaKakiHudaSiLuna :
classmate aku accident.

Saturday, April 30, 2011

Day Two : 10 things I love

MoshiMoshi!

Terlambat sehari nak post pulak. Aku tak berapa nak sehat. Hidung asyik sok sek sok sek je. Mata pulak panas berair-air. Bersin pulak tak payah cakap. Banyak kali sampai terkeluar hingus aihh. Ni mesti akibat selalu stay up. Dengan thesis nye. Dengan final exam nye. Letih!




#1 pashmina lover
#2 addicted to twitter. then blog. after that baru la facebook.
#3 ariffin sepet si #DearFutureHusband. InsyaAllah.
#4 sebagai seorang perempuan memang akan gila benda ni
#5 suka tengok dunia orang.
#6 true friends : ramai. tapi boleh dikira.
#7 anak-anak duri dan bulu kesayangan : Joni, Juli, Stuart, Boboi dan Karra
#8 favourite! tapi sekarang berpuasa dari shopping.
#9 satu hari nanti akan kumpul semua koleksi perfumes.
#10 patung yang comel dan kiut. sila google.



Nak baca Day One ? Next Day Three.



NotaKakiHudaSiLuna :
malas menaip. buat gambar pulak. ariffin sepet balik sungai buloh. aku dekat kuantan. gigih nak siapkan fyp.

Thursday, April 28, 2011

Day One : 10 things about me.

MoshiMoshi!



#1 Nama penuh dalam IC bukan Huda Luna Hussin Al-Sagoff. Nama glamer je ni.
#2 Nama sebenar termasuk nama Abah ada enam patah perkataan. Al-Sagoff tu nama family.
#3 Never ever keluar rumah tanpa eyeliner. Muka pucat!
#4 Ada anak duri kesayangan. Joni dan Juli.
#5 Suka berkawan. Kalau dah kenal rapat, mulut potpetpotpet tak henti macam Ayam.
#6 Dulu sprinter sekolah. Sekarang kompem kalah!
#7 Suka lelaki bermata sepet. Really aummm!
#8 Alergik dengan bau rokok. Busuk!
#9 Pernah masuk paper masa berlakon teater dan pernah masuk remaja pasal blog.
#10 Aku seorang stalker. Beware.


NotaKakiHudaSiLuna :
busy sangat.

Wednesday, April 27, 2011

Tentang sepuluh.

MoshiMoshi!



Tengok Sherah update pasal ni, rasa macam nak buat jugak. Tentang sepuluh perkara. Kalau sesiapa nak buat jugak, buat lah tau!


day one : 10 things about you
day two : 10 things you love
day three : 10 things you hate
day four : 10 things you want to say to one person
day five : 10 wishes
day six : 10 items you can’t live without
day seven : 10 important people
day eight : 10 of your favourite songs
day nine : 10 ways to win your heart
day ten : 10 final words


NotaKakiHudaSiLuna :
Aku dalam mood final exam dan final year project.

Sunday, April 3, 2011

Akhirnya jadi pun hudaluna dot com!

MoshiMoshi!

Hai semorang! *sindrom @nurulkemp and @Reenamuhamad dalam twitter*

Aku dah pun tukar domain hudahyedo.blogspot.com jadi hudaluna.com. Yay! Tahniah untuk diri sendiri lepas dua tahun berfikir nak tukar ke tak akhirnya tukar jugak. Tapi domain je la. Tak berani ambil risiko lagi tukar hosting sekali. Kalau tukar hosting kena mintak tolong Zelo55 la nanti.

doodle by amaramirah

Dah tu aku tukar header dan template semua. So blog ni still under constructions. Banyak lagi tak repair. Blog aku memang tak leh nak lari dari warna pink sejak dulu lagi. Haih. Cer bagi idea sikit warna lain selain pink. Dah bosan. Terlalu girlish gituuu! Hmpphh!

Blog aku ni jugak, kalau siapa yang perasan la aku dah remove banyak entry lama. Ni pun still dalam proses mendelete lagi. Entry dulu-dulu super annoying je aku rasa. Dengan icon tah ape-ape je.

Aku bercadang nak bukak tapak iklan dalam blog. Siapa nak? Kalau tanak aku tak bukak la kot kan. Dah la aku still ada pending kerja dari sickchild72 ni. Ingat nak siapkan cecepat.


NotaKakiHudaSiLuna :tangan sakit. =(

Friday, December 31, 2010

Busuk Manis 2010.

MoshiMoshi!

hambek kau muka hudus ku.

Tahun 2010 bukanlah tahun luck aku. Tak macam Ynn Lunia, tak macam Fezal Mohd. Tapi tahun ni aku dapat kenal ramai kawan-kawan blogger yang best-best. Kenal ramai orang means lebih memahami perangai manusia. Ada yang boleh buat kawan sampai mati. Ada yang takat kawan kenalan je. Ada yang boleh lepak sampai pecah perut. Ada yang kena jaga tutur kata. Macam-macam.

Aku jenis positif sampai la orang tu buat pasal dengan aku. Dan hanya MAAFKAN bila dia mintak maaf. Agak tak baik disitu tapi aku cuba berubah. Aku cuba positif. Untuk kawan-kawan yang aku boleh buat kawan sampai mati, aku sangat-sangat berterima kasih dekat korang. Untung ada kawan macam korang!

Tahun ni jugak impian aku untuk dapat pointer 3.70 kecundang. Maybe sebab aku malas. Aku memang malas membaca nota-nota. Aku tak suka subject membaca. Baca nota macam ubat tidor je untuk aku. Bukan masuk pun. Ulang la 30kali belum tentu aku ingat. Heh!

Tahun 2010 ni aku tak ada azam. Tak ada wishlist sangat yang nak dikejar. So aku tak rasa ralat.

Tahun 2011 ni. Aku ada wishlist. Ada azam. Umur pun lagi 29hari nak 23tahun. OMG! Dah tua dah aku ye. Haha. Dah la tu je la aku update dulu. Kang update pasal cinta-cintun kena hentam macam si Aimie Harmelia kena. Biaq pi la aih dia nak cerita pasal boyfriend dia Khairul Fahmi Che Mat tu. Dia rasa tak selamat. Tak payah la nak hate-hate dia. Dari korang hate dia baik korang kaji diri tu dulu dah sempurna ke? Kah Kah Kah. Korang duk kutuk dia sana sini free-free dia dapat pahala free dari korang. Ye dak?

So. Maafkan aku kalau ada salah silap dalam tahun 2010 ni dekat korang. Peace! Aku nak buat Giveaway Contest sempena birthday aku nanti. Get ready okeh!


HAPPY NEW YEAR 2011! Semoga impian semua orang tahun depan jadi kenyataan. Amin!

NotaKakiHudaSiLuna :
gath hari tu best! nanti aku update. nak biaq pekasam dulu. Malam ni aku update lain entry lain. Banyak benda nak buat. Ahad balik Kuantan dah.

Tuesday, October 5, 2010

Rambut baru.

MoshiMoshi!

Ni rambut dulu. Before 25 September. Panjang.



Ni rambut lepas 25 September. Pendek. Sangat.



Panjang depan macam ni lebih kurang. Erk~





Menyesalnye pulak potong pendek macam ni. Cepat lah panjang =.="


NotaKakiHudaSiLuna :busy nak mati!

Thursday, December 18, 2008

Budak kecik yang comel!

Ada sorang budak kecik la dekat sini. ehem! comel sangat kan dia?





p/s : Tadi bukak folder lama terjumpa la pulak picture masa kecik kecik ni. =P

Tuesday, April 1, 2008

About Me


  • Nama Huda Luna Hussin bukan nama sebenar
  • Dah berkahwin (sorry) haha
  • Dah ada anak sorang. Qaireen Nisrina binti 'Ariffin
  • Blog ni akan bertukar genre.