Huda Luna Hussin: Review
Showing posts with label Review. Show all posts

Breastfeeding : Baby Koala Baby Bottle Label

Assalamualaikum

Sejak menjadi emak-emak ni, kita kalau boleh nak semua benda dapat buat dan settle secara cepat dan tangkas. Macam tu jugak la untuk labelling ni. Ya ampunn. Sungguh aku cakap, bila breastfeeding ni benda paling istiqomah yang wajib buat setiap hari adalah label timing susu.

Baby Koala Baby Bottle Label

Bagus zaman sekarang ni dah ada botol label jenis silikon yang diperbuat dari silikon gred makanan yang berkualiti tinggi. Tak payah sesusah lagi guna masking tape ke, tempah order banyak-banyak tampal dekat botol ke, tulis dekat sticker ke tak pun tulis direct dekat permukaan botol. 

Kids Activity : D-Flat Music Academy

Assalamualaikum

Nak tau tak cara untuk dapat FREE lesson music class dekat D-Flat Music Academy ni? Kalau nak tau, baca sampai habis ok? Promise?

Music lessons made easy

D Flat Music Academy

December hari tu kitorang ada attend perasmian D-Flat Music Academy dekat Sunway Geo Avenue, Subang Jaya. Memang dalam planning kitorang tahun ni nak start expose Qaireen dengan music selain agama dan swimming class. Lagi pun Qaireen minat main piano mainan tu. Jadi cadangan kami nak enroll class piano dekat dia nanti.

Kita Makan : Indobowl Cafe @ Lake Fields Sungai Besi

Assalamualaikum semua!

Alright. Hari ni aku nak update cerita makan lunch kitorang 9hb December hari tu. Bab makan memang boleh serah dekat aku. HAHA. Kalau aku tak habiskan, husband aku akan tolong habiskan. Tapi so far memang dedua orang kuat makan. Kitorang pun suka food hunting cari tempat makan best dekat Kuala Lumpur dengan Selangor ni.

So, alkisahnya hari tu kitorang makan dekat INDOBOWL CAFE at Lake Fields Sungai Besi. First time tau yang Indomie ada restaurant/cafe khas untuk yang buat makanan dari Indomie.

Indobowl Menu

Konsep restaurant ni Indonesian Street Food yang based on Indomie. Teringat zaman belajar dulu or order dekat makan sure order Indomie Telur mata. Tapi yang special kat Indobowl Cafe ni, ada macam macam jenis menu yang ada dan diorang served dengan sambal hijau or sambal merah. Memang terbaik la pedas dia!

Kita Makan : Rimba dan Rusa by Wondermilk @ Kota Damansara

Assalammualaikum

Since Isnin hari tu ambil cuti, plan asalnya nak tengok movie. Nak dating macam zaman muda mudi remaja bujang dedulu kononnya.


Tapi sebab dah tak menyabar punya pasal, kitorang tengok jumaat malam sabtu hari tu Fantastic Beasts dekat GSC angkut bebudak dedua sekali aunty diorang. Nanti aku review dan buat spoiler lagi eh 🙊

Surprise Gift Cards Zalora!

Assalamualaikum

Haishhh! Kita perempuan ni kan, selalu fail sungguh nak beli hadiah untuk husband/boyfriend/tunang. Percaya la. Hadiah untuk lelaki lagi ni sebenarnya susah dari soalan, "Nak makan apa hari ni?". HAHAHAHA.


Surprisekan Gift Cards Zalora untuk kesayangan hati

Kot pulak jenis cerewet or jenis ada taste sendiri ni, fuhh mencabar kepala otak! Karang silap beli, tak pakai tak guna tak hargai hadiah tu, kita pulak yang sentap kan. Perempuan ni biasa la kan. Pastu lelaki pening nak pujuk balik. HAHAHAHA eh last-last kita pulak yang dapat hadiah balik.