Huda Luna Hussin

#WW Wordless Wednesday #1 : Stalker

MoshiMoshi!

Maksud Wordless Wednesday dari Facebook :
Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar itu yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan.




NotaKakiHudaSiLuna :
baru join. influence dari cik rojakstory ni haaaa.

Semua boyfriend kena tahu yang girlfriend suka...

MoshiMoshi!



1. Membebel

Perempuan memang suka membebel. Benda kecik semut pun nak membebel macam salah tu sebesar gajah. Boleh buat lelaki rimas tahu. Tapi kalau dia membebel tu tanda dia alert. Baru la lelaki tak buat silap.


2. Dimanjakan

Semua perempuan suka dimanjakan kot. Tetambah kalau dimanjakan macam budak kecik. Dan lelaki yang memanjakan girlfriend dia adalah seorang lelaki yang sweet. Tapi jangan la manja sampai melampau sangat. Naik lemak nanti.


3. Diberi Perhatian

Lelaki ke perempuan ke memang nak kan perhatian. Tipu lahh kalau cakap tak suka kan perhatian. Cuba kalau girlfriend/boyfriend korang ignore korang sehari sebab lepak dengan kawan ke main game ke shopping ke tertidor ke, mesti korang merajuk bukan?

4. Berjiwang-jiwangan

Sekali sekala tulis lah ayat-ayat jiwang tak pun buat surprise tetibe ke kan baru la menaikkan mood sentimental. Tak semestinya tunggu tarikh sekian sekian macam anniversary ke baru nak berjiwangan. Macam #DearFutureHusband aku, dia ada tugas untuk ambil 100 Little Love Note yang aku bagi dekat dia.

5. Bersiap Lama

Perempuan memang suka bersiap lamaaaaaa! Lelaki ada yang tak kesah mentunggu. Then ada jugak yang menyampah tunggu lama-lama ni. Please perempuan. Bersiap cecepat sikit. Lelaki pun tak suka mentunggu macam kita yang perempuan ni. Err. Aku seorang yang bersiap lama kot. Sorry sayang!


6. Berkuasa Ditaktor

Kalau perempuan cakap "Ok Fine!" tu maksudnya dia nak boyfriend dia dengar cakap dia. Kalau perempuan cakap "Ermm Ye laaa." tu maksudnya dia tak setuju. Kalau perempuan kata "Tengoklah dulu." tu maksudnya dia taknak lah tu. Kalau perempuan kata Yes! means YES! dan No! still means YES! Kejam bukan sebenarnya perempuan ni. Ada nak tambah lagi?

7. Sentap

Sikit-sikit sentap. Sikit-sikit sentap. Dah memang lumrah perempuan suka sentap. Lelaki pun tak kurang jugak sentap. Tapi kalau perempuan sentap, lelaki pandai pujuk. Tapi kalau lelaki sentap perempuan jarang pandai pujuk. Alaaa benda kecik-kecik tak payah la nak sentap-sentap eh. Tapi sebenarnya sentap-sentap ni bagus jugak actually sebab kita akan alert apa yang pasangan kita tak suka.

8. Dipujuk/Merajuk

Girlfriend memang suka merajuk. Sebab dia merajuk sebab dia nak dipujuk. Sebenarnya merajuk nya bukan apa sangat pun. Tapi saja nak tengok kesayangan kita pujuk. Lelaki memang terer memujuk. Perempuan? Fail! Memujuk untuk mintak itu ini perempuan memang terer.

9. Suka Bau Perfume Boyfriend

Yang ini aku tak tahu la semua suka ke tidak. Tapi bagi aku. Aku suka sangat-sangat. Bau perfume yang sesuai dengan bau badan memang buat rasa sexy. Rasa auummmmm dekat boyfriend. Jangan hanya awal-awal je berperfume bagai. Dah kahwen nanti anak dua tiga bau ketiak je lebih. Perfume ke mana. Deodorant tah lagi dekat mana-mana.

10. Control

Haa! Yang ini lelaki rimas! Sangat-sangat. Please perempuan. Jangan control lelaki. Kita main tarik tali je dengan lelaki lelaki yang bergelar boyfriend ni. Jangan sampai selalu check handphone, BBM, tweet and so on sebab risau dia main kayu tiga. Aku jenis control. Aku admit tu. Tapi masih berpada. Bukan sampai semua benda pun nak control.

11. Emotional/Egois

Untuk kekalkan relationship tu, kurang-kurangkan lah emo dan ego tu. Tak bawak kemana pun emo lebih ego lebih ni. Sikit-sikit tu perlu la. Ni sampai sorang emo sesangat then sorang lagi ego tak reti mintak maaf. Selalu nya perempuan emo. Lelaki ego. Jarang laa lelaki emo. Tapi lelaki emo cute sebenarnya. Sebab itu tunjuk lelaki itu seorang yang manja dan suka memanjakan.

12. Jealous

Ada awek tak pun pakwe yang kuat jealous memang merimaskan. Mana tak nya, nak keluar jumpe kengkawan pun cakap jumpe awek/pakwe lain. Jealous tu boleh dalam relationship. Tapi berpada-pada lah. Aku jealous tak banyak tapi aku tak suka orang susahkan kesayangan aku. Then mula la aku jealous.

13. Menangis

Semua orang pun tahu perempuan ni memang ratu air mata. Kuat menangis! Yeap. Kami yang perempuan ni memang suka menangis. Kitorang menangis sebab nak kan perhatian dan dipujuk. Kalau perempuan menangis pujuk lah dia. Lap air mata tu. Kalau dah kahwen peluk lah kuat-kuat. Tenangkan hati perempuan. Then sekejap je dia akan berhenti menangis.


Aku perhatikan semua orang untuk buat entry ni. Kalau ada lagi boleh tambah.



NotaKakiHudaSiLuna :
dah nak boleh grad dah!

Dah present Final Year Project

MoshiMoshi!

Finally aku dah present dah pun Final Year Project (FYP) tak pun Projek Sarjana Muda (PSM) aku Isnin, 16 May 2011 hari tu dengan kengkawan lain yang tekad siapkan PSM diorang semua. Tahniah semorang! Jom layan PSM Montage ni.

Kalau terer cuba cari aku. Hihi. Muka cuak kot. Lepas present dengan First Evaluator terus menangis. Menangis sebab objective tak tercapai. Tapi lega perjuangan selama 3tahun ni dah selesai. Hari ni dah keluar grade PSM tapi tak nak tengok lagi. Aku tak yakin dapat tinggi. Pasrah je lah. (Dah pergi tengok tadi petang. Alhamdulillah walaupun tak banyak aku syukur sangat-sangat)




Untuk kawan-kawan yang ambil PSM semester depan, Good Luck aku ucapkan. Jangan buat kerja last minute. Tu je keyword dia.

Baidewei, Apik Pehe kan classmate aku. Dia dah pun update entry pasal PSM ni. Kejam betei letak gambar muka aku lepas nangis. Grrrr! Si #DearFutureHusband pun dah update entry. Ni pun lagi sorang kejam. Tapi sangat sangat terima kasih untuk dia. Kalau dia tak ada aku rasa mesti aku dah jatuh teruk. Tenkiu so much sayang! Kalau korang tak tahu, si Apik dengan Ipin diorang ni roommate then classmate dengan aku.





NotaKakiHudaSiLuna :
lepas ni praktikal pulak.