Huda Luna Hussin

Bercinta dengan bloggers dan twitterers.

MoshiMoshi!



Sekarang ni aku tengok dah macam trend ke ape duk cari cinta dalam internet sebab masing-masing nak tackle blogger perempuan yang hot-hot, cantik-cantik untuk yang lelaki la then dapat tayang dekat kengkawan. Bangga. Yang perempuan pulak menggedik dengan blogger lelaki yang ada pakej. Ye lah nanti boleh berbangga dengan kawan-kawan.

Itu apa yang aku nampak la. Dah macam penyakit berjangkit. Pesen nak cari yang lawa-lawa, yang hot stuff ni lepas tu yang hensem hensem kaya berduit. Materialistik. Haihhh. Tapi kalau kacau yang single mingle tak apa la kan? Ni kalau kacau orang lain punya macam mana tu?

Lepas tu ada jugak yang putus cinta pun sebab cinta maya ni. Sebab orang ketiga la orang keempat la kelima la bla bla bla. Berscandal pulak sana sini. Mulut manis kalah gula. Pijak semut tak mati. Tak paham aku. Best sangat ke buat perangai macam tu?

Ada apa dengan cinta internet ni? Apesal orang mudah percaya cinta yang kenal dari internet? Kot la kenal dah lama nak jatuh cinta tu. Ni mesti cinta sebab rupa bukan? Tak pun sebab tengok gaya dia macam sempoi gitu? Tak pun sebab si dia tu famous? Tumpang populariti? Cinta tu buta ke? Ke orang yang membutakan cinta tu?

Tapi ada jugak yang hampir berjaya dengan cinta internet ni. Aku respek diorang. Sungguh. Macam Pojie dengan Nemomimosh. Macam Hana dan Chearm. Kahwin nanti mesti meriah sebab mesti ramai blogger datang. Yang bukan bercinta dengan blogger pun dah hampir berjaya. Macam kakak Amar Cap Ayam. Macam Huda Otak Ketat. Tup tup dah nak kahwin dengan Uzair dia sabtu minggu depan. Respek oi! Aku doakan yang terbaik untuk diorang dan jodoh mereka semua akan berpanjangan selamanya. InsyaAllah.

Entry ni bukan memperli sesiapa. Cuma sarcastic sikit. Sebab aku pun pernah terlibat dengan cinta blogger cuma aku kenal dia sebelum dua dua jadi blogger. Bagi aku bercinta dengan hot blogger ni banyak risiko. Risiko dia satu nya orang yang pandang rasa jealous dan menyampah. Ada yang suka. Ada yang tak. Ada jugak yang cuba rosakkan relationship dengan jadi anonymous menghentam macam-macam.

Aku dah pernah lalui semua tu. Siap cakap macam kenal kita dan 10 tahun. Penat layan anonymous. Anonymous ni berani tanpa identiti. Loser. Macam CikEpal dengan si Muncit dia pun banyak orang menyampah sebab dia hot blogger. Apa pun tepuk dada tanya selera.



NotaKakiHudaSiLuna :
Doakan yang terbaik untuk aku jugak. InsyaAllah. For better future. With better person.

All grown up!

MoshiMoshi!

Hermoine comel sangat masa kecik kecik. And now dia gorgeous!




NotaKakiHudaSiLuna :
Tak sabar tunggu Harry Potter dekat wayang 14hb ni.

#WW Wordless Wednesday #5 : 1437

MoshiMoshi!

Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar itu yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan.






NotaKakiHudaSiLuna :
Blog updated by dearfuturehusband sebab dearfuturewife tengah jenjalan