Huda Luna Hussin

#WW Wordless Wednesday #8 : Ada education tapi tak reti guna.

MoshiMoshi!

Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar itu yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan.




NotaKakiHudaSiLuna :
siapa terer asp.NET?

Tipikal perangai perempuan : Dengki.

MoshiMoshi.

Dalam dunia ni ada banyakkkkkkkkkkkkk sangat type perangai manusia. Dealing dengan human ni more complicated dari dengan computer. Sebab manusia melibatkan emosi. Kalau cakap pasal emosi ni, perempuan lah raja nya. Tapi kalau cakap pasal egois, lelaki lah maharaja nya. True or not?

Dengki.

Kekadang ni. Ada manusia dia dengki tanpa sebab. Langsung tanpa sebab. Dengki kerana dia tak dapat, tak ada, tak punya apa yang orang lain yang dia benci itu ada. Dengki sampai jadi hasad. Dengki sampai doakan yang buruk buruk dekat orang. Dengki tengok kejayaan orang lain sampai la mula santau menyantau. Dengki sampai mendoakan kejatuhan orang lain. Dengki dengan relationship orang sampai doakan mereka berpisah. *sigh*

Aku ada satu contoh kisah dengki seorang manusia ni (perempuan la especially) dekat relationship orang lain. Cerita ni cerita betul. Aku doakan semoga pedengki tu insaf lah satu hari nanti. Jangan la kacau orang lain please boleh?

Cerita ni pasal Si A (perempuan) dan Si B (lelaki) adalah sepasang merpati yang hangat bercinta bertahun lamanya. Si B ni pulak ada berkenalan dengan Si C (perempuan) dalam pada masa yang sama Si C ni menaruh cinta dekat Si B walaupun Si C ni tahu Si B tu milik orang.

Maka, Si C ni menyerang Si A yang tak bersalah apa apa tu dari segi mentally dan emosi. Si A rasa tercabar tapi dia tak cepat melatah. Si C menjadi sangat geram dan dia makin galak dengan Si B.

Akhirnya Si B buat keputusan untuk tinggalkan Si A secara tetiba dan bertemu dengan Si D (perempuan) dan mereka menjadi pasangan yang sangat romantis. Si C jadi puas. Puas kerana kalau Si B tak dengan dia (Si C), jangan harap Si A jugak boleh dengan Si B tu.

Sekarang, Si C tu sangatlah menyukai Si B dan Si D bercinta sampai mengatakan kepada Si D adalah yang terbaik untuk Si B bukan nya Si A tanpa dia (Si C) sendiri pun kenal Si D secara lebih dekat. Yang menjadi mangsa sekarang adalah Si A.

Sekarang ni aku (Huda Luna) nak tengok apa yang berlaku pada kisah diorang ni. Tah tah Si B tinggalkan Si D untuk bersama Si C kerana dari apa yang Si A cerita dekat aku yang Si C ni memang gilakan Si B sejak lamaaaa dulu lagi.

Tu dalam kisah relationship. Tapi kalau dalam kisah Business, sampai melibatkan santau. Arwah kawan aku Si S meninggal sebab disantau orang yang dengki dengan kejayaan mak Si S dalam business.

Mintak mintak la semua ni dijauhkan dari kita semua. Amin.


NotaKakiHudaSiLuna :
update blog dalam office. kalau typo sorry la eh

#WW Wordless Wednesday #7 : Positive +

MoshiMoshi!

Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar itu yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan.






Aku terpaksa post awal sebab dah nak tido ni. Esok kerja. Balik pun dah lewat sangat. Pukul 7. Online pun dah jarang. Esok balik baru repost balik

NotaKakiHudaSiLuna :
dah praktikal. tapi tak start pun lagi.