Huda Luna Hussin

Rainbow Baby - Due Date (Part 1)

Assalamualaikum,

Lama sangat aku pending post ni. Tak cukup masa nak mengarang. Sebab setiap minit setiap saat tu terlalu berharga untuk aku sia-siakan. Aku pilih untuk spend masa aku dengan orang-orang yang aku sayang.

Pendekkan cerita, aku nak story pasal due date aku ni. Dan reason aku tak inform dekat FB or IG or Tweet pasal pregnancy aku. Cuma last-last nak beranak tu kantoi kat FB dan IG sebab Jabbe upload gambar maternity shoot. HAHAHA. 

Kat twitter aku ade countdown tapi dengan versi aku sendiri. Dah hujung sangat baru la aku start story dengan Ezan Idma. Sebab Ezan nervous nak kena Induce. Last-last kami beranak sama date. HEHEHE.




Pregnancy | Maternity : Birth Affirmations Quote

Assalamualaikum,

Lama tak bersiaran. Banyak post pending dalam draf blogger dan dalam draf otak. Later ada masa akan update kalau big 'M' ni terhapus.



Hari ni rasa nak sharing Birth Affirmation Quote video dari facebook dan screenshot image dari video tu untuk bagi mak-mak dalam masa tunggu nak bersalin dalam mood positif untuk beranak.

Enjoy!


Miscarriage dan D&C ERPOC di Hospital Umra Shah Alam

Assalamualaikum.

Ps : entry ni mungkin sangat panjang sebab serupa diary dah dan masih fresh dalam otak.

Tudia. Entry beranak Qaireen pun tak publish lagi. Entry miscarriage second baby up dulu. Sebelum aku malas dan lupa baik tulis cepat.

Alhamdulillah, kitorang dapat tahu kitorang pregnant second tahun ni. Tapi tahun ni jugak la baby second ni kembali ke syurga lepas dipinjamkan selama 3 bulan dalam uterus aku.

Bukan nak merahsiakan walaupun memang ingat nak diam-diam aje kali ni sampai beranak, tapi sejak 8 weeks scan dah tak sedap hati. Baby terlalu kecik dan heartbeat terlalu lemah. Masa tu aku doa moga baby survive dan kuat.



8 weeks fetal pole seen, single sac, heartbeat slow.
12 weeks not growing well.