Huda Luna Hussin

Singapore Trip : To do list sebelum ke Singapore (Part 1)

Assalamualaikum


Last year lepas Christmas, kitorang ke Singapore. Saja jalan-jalan ke negara orang alang masa tu ada dekat Johor. Walaupun preparation untuk ke Singapore tu last minit jugak la di plan, tapi Alhamdulillah semua planning menjadi. Ada la terlambat sikit dari schedule tapi bisa di atur pak.


Biasa la bawak bebudak, kena ikut mood bebudak jugak masa nak travel tu. Tu pun ada la beberapa kali bertukar jadi Mommy Momster. Dah la first time bawak kereta masuk negara orang. Risau jugak la. Siap tanya dekat Question Instagram lagi tu. HAHA


Qaireen Nisrina Singapore
Sebelum bergerak ke Singapore

So terima kasih semua yang sharing info. Love you all. Sebelum start post pasal trip ke Singapore tu, aku cerita dulu to do list yang kena buat, kena ada dan prepare sebelum ke Singapore. Semua benda ni penting untuk kesejahteraan travel ke negara orang. EHE.

Breastfeeding : I thought breastfeeding is all about unicorn and rainbows.

Assalamualaikum

Sebelum beranak Qaireen dulu. Aku rasa breastfeeding ni senang. Sua je settle susu. I thought breastfeeding is all about unicorn and rainbows.

But, bukan semudah itu. Aku fail masa Qaireen.

breastfeeding


Sadly, breastfeeding is not an easy journey. Aku kecewa. Tapi aku tak putus asa.

Breastfeeding : Baby Koala Baby Bottle Label

Assalamualaikum

Sejak menjadi emak-emak ni, kita kalau boleh nak semua benda dapat buat dan settle secara cepat dan tangkas. Macam tu jugak la untuk labelling ni. Ya ampunn. Sungguh aku cakap, bila breastfeeding ni benda paling istiqomah yang wajib buat setiap hari adalah label timing susu.

Baby Koala Baby Bottle Label

Bagus zaman sekarang ni dah ada botol label jenis silikon yang diperbuat dari silikon gred makanan yang berkualiti tinggi. Tak payah sesusah lagi guna masking tape ke, tempah order banyak-banyak tampal dekat botol ke, tulis dekat sticker ke tak pun tulis direct dekat permukaan botol.