Saturday, December 31, 2011

The Hedgehog : Joni, Jeni, Juli, Joni Junior

Anak-anak kesayangan. Diorang ni dah tak ada.
Nak baca pasal hedgehog : Hedgehog Huda

  1. Joni


  2. Juli

Tuesday, November 22, 2011

I don't eat rabbit food.

MoshiMoshi!


Hai semorang? Dua bulan aku senyap. Kejap je rupanya dua bulan tu kan. Tup tup dah nak December.


*flashback apa yang dah berlaku sepanjang tahun 2011*





Sebenarnya tak nak pun update belog. Tapi tapi tapi.... terasa nak tulis something dekat sini.


*dekat belog lagi satu jangan tanya memang agak kerap update sekarang ni. ehem!*





Actually, hari ni aku tertacing tersakit hati tergaman terkedu dengan satu benda ni. Terasa terhina. Sangat.



Situasi dia macam ni.





Hari ni bawak bekal sandwich. Isi dalam tu;



Sardin Ayam brand (masak dulu baru lenyek), timun, bawang, cili kecik, salad ropol-ropol macam gambar dekat atas tu dengan roti gardenia.



Masa dekat pantry tengah nak potong roti tu, datang si A.

" Wahh. Are you celebrating something? bla bla bla.. " Lepas tu sembang itu ini sampai topic bola semalam. Semangat dia cerita. Aku iya kan saja.


Then datang si B. Sebelum ni memang TAK pernah bertegur langsung. Sekali dia cakap dengan kitorang. Pelik. Layan kan aje lah.

Dah tu dah siap siap potong roti letak dalam pinggan. Aku makan sekeping sandwich. Kawan aku makan sekeping. Bawak pinggan tu ke meja aku. Hulur ke meja depan dan tepi.

Lepas tu jalan ke arah meja "besar-besar" yang lain ok saja. Ambil. Dan makan. Sampai turn si C, aku hulur pinggan. Dia buat muka aneh.


" What is that?? " muka aneh
" Sandwich. " aku cakap.
" Sorry. I don't eat rabbit food. "



Aku?


Rasa terhina gila. Fine. Kalau tak nak. Cakap aje lah " No. Thanks. " Perlu ke hina makan tu?


*sandwich aku rupa dia hampir macam gambar dekat atas tu*


Terlupa nak cakap. Si C makan sandwich Subway.

Aku pun terus blah dari situ bagi sandwich dekat si A dan si B. Diorang makan tak ade hal punya lah. Oh ya diorang bangsa standard bos bos.

Ok. Pengajaran aku dapat hari ni. Jangan pelawa makan sembarangan orang even nak beradab. Kadang tu tak payah nak beradab sangat. Ikut hati memang tak nak pun pelawa si C tu. Haihh kenapalah aku pergi pelawa dia. Padan muka diri sendiri.




NotaKakiHudaSiLuna :
kurang sebulan lagi. dan kurang tiga bulan lagi. oh ya lupa pulak. congrats Malaysia semalam menang perlawanan yang naikkan maruah Malaysia.






Thursday, September 29, 2011

Hari ini mungkin untuk kali yang terakhir.

MoshiMoshi!

Assalamualaikum semua!
Hari ni sebenarnya dah lebih seminggu aku private blog. Ada ke yang mencari blog aku? Macam tak ade je kan? Kesian Huda. Kesian. Hmm.

Aku private blog sebab satu macam dah tak ada benda nak cerita. Dua sebab lebih rasa tenang macam ni. Aku update blog ni pun sebab nak wish buat pertama kali nya dekat #DearFutureHusband Selamat Hari Jadi. Beza umur kitorang 9 bulan tepat. Aku 29 Januari. Dia 29 September. Ye ye. Aku tua. Aku tau. *ehem*

Aku masih hidup. Masih bernyawa. Cuma hidup sangat tertekan sekarang ni. Aku cepat emosi. Aku cepat tertekan. Salahkan kehidupan di office yang sungguh tak best. Salahkan kerja yang terlampau banyak sampai rasa tak cukup tangan dan otak. Otak pun dah sampai berlari tah kemana. Sampai kejar otak, otak pun terjun bangunan sebab kekecewaan. Maka, aku pun jadi la manusia yang lambat pick up. *pity you Huda*

Sudah la Huda. Jangan nak buat gila dekat sini. Kang ada yang telepon Hospital Bahagia hang duk tang sana kang nanti.

*ehem*
*clearkan tekak*

credit : norhanarosmida
*masa beraya dekat rumah dia*


Hari ni hari tua #DearFutureHusband aku. Ye awak. Tak perlu la nak mention tua tua awak, tua lagi saya. Dah dah. Sekarang ni, saya nak cakap Happy Birthday Sang Maharaja Hati Huda Luna. Semoga awak cepat kaya so kite boleh cepat kahwen. *gatai betei makcik ni* Ok tak. Wish lain. Semoga awak akan sentiasa diberkati Allah. Semoga awak jadi makin hensem dan sepet. *aummm* Semoga awak dapat kerja bebaik. Semoga awak akan berjaya dalam hidup. Semoga awak dapat membalas jasa parents awak. Semoga kite akan sentiasa bersama sampai bila bila. Saya sayang awak. Awak tahu kan? Err lagi satu semoga perut awak kempesss sikit. Hihi. *larikkk*

Err. Awakkk. Saya nak celebrate birthday awak. Tapi kan tak tahu nak bagi menterkejutkan awak macam mana. Sebab awak ni hebat sangat bab menghidu niat tak baik saya kan. *grr*

ini cinta hati kedua. zaini (joni)

Ok lah semorang. Ni mungkin entry terakhir aku untuk tahun ni. Aku akan kembali. Tapi tak tahu bila. Blog ni aku akan private kan balik lepas 24jam. So, anggaplah entry ni sebagai entry good bye untuk semua. =)


Happy Birthday cinta!


NotaKakiHudaSiLuna :
jumpa lagi nanti.

Wednesday, September 14, 2011

#WW Wordless Wednesday #12 : Simholic!



MoshiMoshi!



Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar itu yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan.




NotaKakiHudaSiLuna :
the sims social FB ni dah macam penyakit berjangkit. ramai gila main sekarang ni sampai tak larat nak melawat dah. aku main dari tak ada orang main sangat pun masa tu.

Sunday, September 11, 2011

212.

MoshiMoshi!

Dah tujuh bulan dah kitorang hari ni. Selama 212 hari ni aku tak pernah sesekali menyesal dipertemukan dengan dia. Selama 212 hari ni dia sentiasa ada untuk aku. Selama 212 hari ni dia sentiasa buat perkara yang buat aku terharu. Dia memang jaga aku macam budak kecik. Dia tak macam orang lain.

Ada orang lain ke sanggup pakai kan kasut bila kau susah nak pakai kasut? Ada orang lain ke yang sanggup susah payah untuk kau setiap hari untuk ambil dan hantar pergi kerja. Ada orang lain ke yang sanggup turun office sekejap beli pil cit tek aun dan roti bila kau sakit perut sebab lapar. Ada orang lain ke yang sanggup buat surprise yang menterkejutkan yang tak dijangka? Ada ke orang lain yang sanggup datang dari jauh semata-mata nak beraya dengan kau dan kawan-kawan kau dari negeri lain? Aku tak pernah lagi jumpa orang lain yang macam dia. Terima kasih #DearFutureHusband!


Mr.pinky gemok


Dan sejak dengan dia jugak aku makin gemok.


NotaKakiHudaSiLuna :
kumpul duit nak kawen

Tuesday, September 6, 2011

Kembar

MoshiMoshi!




Phiuhhh! Kalau lahhh ada anak macam dua orang budak kecik ni, Jeremy dengan Justin Gracia memang gembira gila laaaa! Dah la comel! Pulak tu pandai menari. Eeeeee geram! Tengok la diorang menari lagu Bruno Mars Lazy Song ni. Eeeee rasa nak tampar tampar pun ada. Comel kot dedua ni haaa!






#DearFutureHusband ! Nanti nak anak macam diorang ni boleh? kbai! =P

NotaKakiHudaSiLuna :
tak ada gambar raya punn

Wednesday, August 17, 2011

#WW Wordless Wednesday #11 : Tempting di bulan puasa!


MoshiMoshi!



Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar itu yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan.







NotaKakiHudaSiLuna :
lifeless oiii! tak suka hidup macam ni. balik keje penat. tido. bangun pergi keje. balik penat. tido. zzz

Wednesday, August 10, 2011

#WW Wordless Wednesday #10 : Macarons untuk cinta.

MoshiMoshi!

Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar itu yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan.







NotaKakiHudaSiLuna :
esok happy anniversary 6 bulan. kesian baru 6 bulan kan. ingatkan 6 tahun dah. hihi

Thursday, August 4, 2011

(Tutorial) Bunga Manggar Nampak Mewah, Unik dan Kreatif

MoshiMoshi!

Sekarang ni sibuk praktikal. Balik pun dah lewat. Bila balik rumah sibuk buat bunga Manggar pulak. Nak tutorial view dekat sini. (klik sini) Bunga Manggar ni nampak macam exclusive dari bunga manggar yang biasa yang kilat kilat tu. Bunga Manggar ni nampak mewah lepas tu macam unik. Tapi seriusly renyah nak buat tapi best!










Wednesday, August 3, 2011

#WW Wordless Wednesday #9 : Fixed broken heart.

MoshiMoshi!




Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar itu yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan.



NotaKakiHudaSiLuna :
blog dah memang totally macam blog wordless wednesday je. tunggu la rajin aku update lagi. selamat berpuasa semua!

Wednesday, July 27, 2011

#WW Wordless Wednesday #8 : Ada education tapi tak reti guna.

MoshiMoshi!

Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar itu yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan.




NotaKakiHudaSiLuna :
siapa terer asp.NET?

Tuesday, July 26, 2011

Tipikal perangai perempuan : Dengki.

MoshiMoshi.

Dalam dunia ni ada banyakkkkkkkkkkkkk sangat type perangai manusia. Dealing dengan human ni more complicated dari dengan computer. Sebab manusia melibatkan emosi. Kalau cakap pasal emosi ni, perempuan lah raja nya. Tapi kalau cakap pasal egois, lelaki lah maharaja nya. True or not?

Dengki.

Kekadang ni. Ada manusia dia dengki tanpa sebab. Langsung tanpa sebab. Dengki kerana dia tak dapat, tak ada, tak punya apa yang orang lain yang dia benci itu ada. Dengki sampai jadi hasad. Dengki sampai doakan yang buruk buruk dekat orang. Dengki tengok kejayaan orang lain sampai la mula santau menyantau. Dengki sampai mendoakan kejatuhan orang lain. Dengki dengan relationship orang sampai doakan mereka berpisah. *sigh*

Aku ada satu contoh kisah dengki seorang manusia ni (perempuan la especially) dekat relationship orang lain. Cerita ni cerita betul. Aku doakan semoga pedengki tu insaf lah satu hari nanti. Jangan la kacau orang lain please boleh?

Cerita ni pasal Si A (perempuan) dan Si B (lelaki) adalah sepasang merpati yang hangat bercinta bertahun lamanya. Si B ni pulak ada berkenalan dengan Si C (perempuan) dalam pada masa yang sama Si C ni menaruh cinta dekat Si B walaupun Si C ni tahu Si B tu milik orang.

Maka, Si C ni menyerang Si A yang tak bersalah apa apa tu dari segi mentally dan emosi. Si A rasa tercabar tapi dia tak cepat melatah. Si C menjadi sangat geram dan dia makin galak dengan Si B.

Akhirnya Si B buat keputusan untuk tinggalkan Si A secara tetiba dan bertemu dengan Si D (perempuan) dan mereka menjadi pasangan yang sangat romantis. Si C jadi puas. Puas kerana kalau Si B tak dengan dia (Si C), jangan harap Si A jugak boleh dengan Si B tu.

Sekarang, Si C tu sangatlah menyukai Si B dan Si D bercinta sampai mengatakan kepada Si D adalah yang terbaik untuk Si B bukan nya Si A tanpa dia (Si C) sendiri pun kenal Si D secara lebih dekat. Yang menjadi mangsa sekarang adalah Si A.

Sekarang ni aku (Huda Luna) nak tengok apa yang berlaku pada kisah diorang ni. Tah tah Si B tinggalkan Si D untuk bersama Si C kerana dari apa yang Si A cerita dekat aku yang Si C ni memang gilakan Si B sejak lamaaaa dulu lagi.

Tu dalam kisah relationship. Tapi kalau dalam kisah Business, sampai melibatkan santau. Arwah kawan aku Si S meninggal sebab disantau orang yang dengki dengan kejayaan mak Si S dalam business.

Mintak mintak la semua ni dijauhkan dari kita semua. Amin.


NotaKakiHudaSiLuna :
update blog dalam office. kalau typo sorry la eh

Wednesday, July 20, 2011

#WW Wordless Wednesday #7 : Positive +

MoshiMoshi!

Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar itu yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan.






Aku terpaksa post awal sebab dah nak tido ni. Esok kerja. Balik pun dah lewat sangat. Pukul 7. Online pun dah jarang. Esok balik baru repost balik

NotaKakiHudaSiLuna :
dah praktikal. tapi tak start pun lagi.

Wednesday, July 13, 2011

#WW Wordless Wednesday #6 : Daging Masak Cili

MoshiMoshi!


Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar itu yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan.







NotaKakiHudaSiLuna :
ni yang takut ni!

Saturday, July 9, 2011

Bercinta dengan bloggers dan twitterers.

MoshiMoshi!



Sekarang ni aku tengok dah macam trend ke ape duk cari cinta dalam internet sebab masing-masing nak tackle blogger perempuan yang hot-hot, cantik-cantik untuk yang lelaki la then dapat tayang dekat kengkawan. Bangga. Yang perempuan pulak menggedik dengan blogger lelaki yang ada pakej. Ye lah nanti boleh berbangga dengan kawan-kawan.

Itu apa yang aku nampak la. Dah macam penyakit berjangkit. Pesen nak cari yang lawa-lawa, yang hot stuff ni lepas tu yang hensem hensem kaya berduit. Materialistik. Haihhh. Tapi kalau kacau yang single mingle tak apa la kan? Ni kalau kacau orang lain punya macam mana tu?

Lepas tu ada jugak yang putus cinta pun sebab cinta maya ni. Sebab orang ketiga la orang keempat la kelima la bla bla bla. Berscandal pulak sana sini. Mulut manis kalah gula. Pijak semut tak mati. Tak paham aku. Best sangat ke buat perangai macam tu?

Ada apa dengan cinta internet ni? Apesal orang mudah percaya cinta yang kenal dari internet? Kot la kenal dah lama nak jatuh cinta tu. Ni mesti cinta sebab rupa bukan? Tak pun sebab tengok gaya dia macam sempoi gitu? Tak pun sebab si dia tu famous? Tumpang populariti? Cinta tu buta ke? Ke orang yang membutakan cinta tu?

Tapi ada jugak yang hampir berjaya dengan cinta internet ni. Aku respek diorang. Sungguh. Macam Pojie dengan Nemomimosh. Macam Hana dan Chearm. Kahwin nanti mesti meriah sebab mesti ramai blogger datang. Yang bukan bercinta dengan blogger pun dah hampir berjaya. Macam kakak Amar Cap Ayam. Macam Huda Otak Ketat. Tup tup dah nak kahwin dengan Uzair dia sabtu minggu depan. Respek oi! Aku doakan yang terbaik untuk diorang dan jodoh mereka semua akan berpanjangan selamanya. InsyaAllah.

Entry ni bukan memperli sesiapa. Cuma sarcastic sikit. Sebab aku pun pernah terlibat dengan cinta blogger cuma aku kenal dia sebelum dua dua jadi blogger. Bagi aku bercinta dengan hot blogger ni banyak risiko. Risiko dia satu nya orang yang pandang rasa jealous dan menyampah. Ada yang suka. Ada yang tak. Ada jugak yang cuba rosakkan relationship dengan jadi anonymous menghentam macam-macam.

Aku dah pernah lalui semua tu. Siap cakap macam kenal kita dan 10 tahun. Penat layan anonymous. Anonymous ni berani tanpa identiti. Loser. Macam CikEpal dengan si Muncit dia pun banyak orang menyampah sebab dia hot blogger. Apa pun tepuk dada tanya selera.



NotaKakiHudaSiLuna :
Doakan yang terbaik untuk aku jugak. InsyaAllah. For better future. With better person.

All grown up!

MoshiMoshi!

Hermoine comel sangat masa kecik kecik. And now dia gorgeous!




NotaKakiHudaSiLuna :
Tak sabar tunggu Harry Potter dekat wayang 14hb ni.

Wednesday, July 6, 2011

#WW Wordless Wednesday #5 : 1437

MoshiMoshi!

Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar itu yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan.






NotaKakiHudaSiLuna :
Blog updated by dearfuturehusband sebab dearfuturewife tengah jenjalan

Thursday, June 30, 2011

Bad Boy. Good Girl.

MoshiMoshi!

Entah la kenapa makin tak ada mood nak ngadap blog. Padahal bukan nya tak ada cerita. Banyak cerita. Tapi malas nak menaip. Malas nak bercerita. Zzzzzz. Okay la lepas ni aku promise aku akan update sekerap mungkin dan bukan hanya wordless wednesday tu tak pun 10 things tu. Apaaa? Cerita pasal cinta? Alaaaa. Itu aku tak gemar. Kekadang boleh la.

Hidup aku? Ermm sekarang aku tengah sebok mencari rumah sewa. Dah dapat dah pun so far. Cuma tak pergi tengok lagi. Sabtu ni pergi tengok dengan Kekanda ku Ariffin Sepet. Lepas tu akan mula intern 18hb July ni. Intern berapa lama Huda? Dekat mana? Okay. Aku intern dekat The Garden Mid Valley. Jangan ingat dekat the Garden tu tak ada office okay. Aku intern 6 bulan. Lepas tu terus kerja kalau ada rezeki. Tahun depan graduate. InsyaAllah. Then kahwin! Ehem. =P



Bak kata pepatah orang tua tua mat saleh. Seorang perempuan mesti akan cintakan lelaki yang tak baik sekali atau dua kali dalam hidup dia untuk dia berterima kasih untuk yang terbaik untuk dia. Entah la labu. Apa pendapat korang? Aku pun tak tahu. Jap aku fikir. Pernah ke eh jadi dekat life aku? Ermm ermm. Rasanya pernah. Dah dua kali. So betul la kot tu kan? Ke macam mana?



NotaKakiHudaSiLuna :
siapa sayang aku angkat kening cepat!

Wednesday, June 29, 2011

#WW Wordless Wednesday #4 : True Love

MoshiMoshi!

Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar itu yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan.






NotaKakiHudaSiLuna :
blog dah macam untuk wordless wednesday je kan

Wednesday, June 22, 2011

#WW Wordless Wednesday #3 : Time Machine

MoshiMoshi!

Maksud Wordless Wednesday dari Facebook :
Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar itu yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan.




NotaKakiHudaSiLuna :
tak ada mood

Wednesday, June 15, 2011

#WW Wordless Wednesday #2 : Hipocrite

MoshiMoshi!

Maksud Wordless Wednesday dari Facebook :
Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar itu yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan.







NotaKakiHudaSiLuna :
hamagaddd! hari ni keluar result oiii! T____T

Wednesday, June 8, 2011

#WW Wordless Wednesday #1 : Stalker

MoshiMoshi!

Maksud Wordless Wednesday dari Facebook :
Pada hari Rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa-apa description untuk explain gambar tersebut, biar gambar itu yang menceritakan tanpa korang letak apa-apa penjelasan.




NotaKakiHudaSiLuna :
baru join. influence dari cik rojakstory ni haaaa.

Monday, May 30, 2011

Semua boyfriend kena tahu yang girlfriend suka...

MoshiMoshi!



1. Membebel

Perempuan memang suka membebel. Benda kecik semut pun nak membebel macam salah tu sebesar gajah. Boleh buat lelaki rimas tahu. Tapi kalau dia membebel tu tanda dia alert. Baru la lelaki tak buat silap.


2. Dimanjakan

Semua perempuan suka dimanjakan kot. Tetambah kalau dimanjakan macam budak kecik. Dan lelaki yang memanjakan girlfriend dia adalah seorang lelaki yang sweet. Tapi jangan la manja sampai melampau sangat. Naik lemak nanti.


3. Diberi Perhatian

Lelaki ke perempuan ke memang nak kan perhatian. Tipu lahh kalau cakap tak suka kan perhatian. Cuba kalau girlfriend/boyfriend korang ignore korang sehari sebab lepak dengan kawan ke main game ke shopping ke tertidor ke, mesti korang merajuk bukan?

4. Berjiwang-jiwangan

Sekali sekala tulis lah ayat-ayat jiwang tak pun buat surprise tetibe ke kan baru la menaikkan mood sentimental. Tak semestinya tunggu tarikh sekian sekian macam anniversary ke baru nak berjiwangan. Macam #DearFutureHusband aku, dia ada tugas untuk ambil 100 Little Love Note yang aku bagi dekat dia.

5. Bersiap Lama

Perempuan memang suka bersiap lamaaaaaa! Lelaki ada yang tak kesah mentunggu. Then ada jugak yang menyampah tunggu lama-lama ni. Please perempuan. Bersiap cecepat sikit. Lelaki pun tak suka mentunggu macam kita yang perempuan ni. Err. Aku seorang yang bersiap lama kot. Sorry sayang!


6. Berkuasa Ditaktor

Kalau perempuan cakap "Ok Fine!" tu maksudnya dia nak boyfriend dia dengar cakap dia. Kalau perempuan cakap "Ermm Ye laaa." tu maksudnya dia tak setuju. Kalau perempuan kata "Tengoklah dulu." tu maksudnya dia taknak lah tu. Kalau perempuan kata Yes! means YES! dan No! still means YES! Kejam bukan sebenarnya perempuan ni. Ada nak tambah lagi?

7. Sentap

Sikit-sikit sentap. Sikit-sikit sentap. Dah memang lumrah perempuan suka sentap. Lelaki pun tak kurang jugak sentap. Tapi kalau perempuan sentap, lelaki pandai pujuk. Tapi kalau lelaki sentap perempuan jarang pandai pujuk. Alaaa benda kecik-kecik tak payah la nak sentap-sentap eh. Tapi sebenarnya sentap-sentap ni bagus jugak actually sebab kita akan alert apa yang pasangan kita tak suka.

8. Dipujuk/Merajuk

Girlfriend memang suka merajuk. Sebab dia merajuk sebab dia nak dipujuk. Sebenarnya merajuk nya bukan apa sangat pun. Tapi saja nak tengok kesayangan kita pujuk. Lelaki memang terer memujuk. Perempuan? Fail! Memujuk untuk mintak itu ini perempuan memang terer.

9. Suka Bau Perfume Boyfriend

Yang ini aku tak tahu la semua suka ke tidak. Tapi bagi aku. Aku suka sangat-sangat. Bau perfume yang sesuai dengan bau badan memang buat rasa sexy. Rasa auummmmm dekat boyfriend. Jangan hanya awal-awal je berperfume bagai. Dah kahwen nanti anak dua tiga bau ketiak je lebih. Perfume ke mana. Deodorant tah lagi dekat mana-mana.

10. Control

Haa! Yang ini lelaki rimas! Sangat-sangat. Please perempuan. Jangan control lelaki. Kita main tarik tali je dengan lelaki lelaki yang bergelar boyfriend ni. Jangan sampai selalu check handphone, BBM, tweet and so on sebab risau dia main kayu tiga. Aku jenis control. Aku admit tu. Tapi masih berpada. Bukan sampai semua benda pun nak control.

11. Emotional/Egois

Untuk kekalkan relationship tu, kurang-kurangkan lah emo dan ego tu. Tak bawak kemana pun emo lebih ego lebih ni. Sikit-sikit tu perlu la. Ni sampai sorang emo sesangat then sorang lagi ego tak reti mintak maaf. Selalu nya perempuan emo. Lelaki ego. Jarang laa lelaki emo. Tapi lelaki emo cute sebenarnya. Sebab itu tunjuk lelaki itu seorang yang manja dan suka memanjakan.

12. Jealous

Ada awek tak pun pakwe yang kuat jealous memang merimaskan. Mana tak nya, nak keluar jumpe kengkawan pun cakap jumpe awek/pakwe lain. Jealous tu boleh dalam relationship. Tapi berpada-pada lah. Aku jealous tak banyak tapi aku tak suka orang susahkan kesayangan aku. Then mula la aku jealous.

13. Menangis

Semua orang pun tahu perempuan ni memang ratu air mata. Kuat menangis! Yeap. Kami yang perempuan ni memang suka menangis. Kitorang menangis sebab nak kan perhatian dan dipujuk. Kalau perempuan menangis pujuk lah dia. Lap air mata tu. Kalau dah kahwen peluk lah kuat-kuat. Tenangkan hati perempuan. Then sekejap je dia akan berhenti menangis.


Aku perhatikan semua orang untuk buat entry ni. Kalau ada lagi boleh tambah.



NotaKakiHudaSiLuna :
dah nak boleh grad dah!

Friday, May 20, 2011

Dah present Final Year Project

MoshiMoshi!

Finally aku dah present dah pun Final Year Project (FYP) tak pun Projek Sarjana Muda (PSM) aku Isnin, 16 May 2011 hari tu dengan kengkawan lain yang tekad siapkan PSM diorang semua. Tahniah semorang! Jom layan PSM Montage ni.

Kalau terer cuba cari aku. Hihi. Muka cuak kot. Lepas present dengan First Evaluator terus menangis. Menangis sebab objective tak tercapai. Tapi lega perjuangan selama 3tahun ni dah selesai. Hari ni dah keluar grade PSM tapi tak nak tengok lagi. Aku tak yakin dapat tinggi. Pasrah je lah. (Dah pergi tengok tadi petang. Alhamdulillah walaupun tak banyak aku syukur sangat-sangat)




Untuk kawan-kawan yang ambil PSM semester depan, Good Luck aku ucapkan. Jangan buat kerja last minute. Tu je keyword dia.

Baidewei, Apik Pehe kan classmate aku. Dia dah pun update entry pasal PSM ni. Kejam betei letak gambar muka aku lepas nangis. Grrrr! Si #DearFutureHusband pun dah update entry. Ni pun lagi sorang kejam. Tapi sangat sangat terima kasih untuk dia. Kalau dia tak ada aku rasa mesti aku dah jatuh teruk. Tenkiu so much sayang! Kalau korang tak tahu, si Apik dengan Ipin diorang ni roommate then classmate dengan aku.





NotaKakiHudaSiLuna :
lepas ni praktikal pulak.