Monday, November 5, 2012

2 bulan sejak aku terima nikahnya

MoshiMoshi!

Assalamualaikum.

Lama tak update blog dashboard blogger dah berubah pun tak tau. Shiannnnn.

Yes. Lagi 3 hari genap dua bulan kahwin tapi seketul habuk pun tak update blog. Apetah blog ni tak pun blog lagi satu. Yes. Kadang tu sebab malas. Tapi selebihnya, tiada masa. Busy. Working Housewife. Tak mudah. Tapi I boleh. Cuma kurang aktif online semua ni. Bila balik rumah fikir satu je. SATU je. Nak rehat dan tidur. Eh? Cakap satu apesal dua? Hahaha.

Tunggu la malam ni ke update la review sikit sikit. Ramai sangat tanya. Dah dua bulan kahwin baru nak story pasal kahwin. Hihihi. Tanya pasal kahwin je tak apa. Tolong jangan tanya bila nak ada baby la ape la. Soalan tu tak perlu kot tanya.

Oh ya btw siapa nak sewa baju nikah ke baju tandang ke bantal hantaran ke dulang hantaran ke payung lace ke tak pun order bantal hantaran ke guestbook ke wooden signage ke dipersilakan hihih.

Monday, September 17, 2012

Alhamdulillah. Dah kahwin!

MoshiMoshi!

Assalamualaikum. Hee alhamdulillah kami dah selamat diijabkabulkan dengan abah aku sendiri pada 8 September 2012 yang lepas. Nanti update lagi. Hee :p



To be continue . . .

Wednesday, June 13, 2012

Jom Kahwen?

MoshiMoshi.

Hai. Sunyi je kan blog ni. Maaf. Aku sentiasa busy sejak dua menjak ni ha. Tetiap hujung minggu ada je plan/aktiviti/kerja kena buat. I iz zoo stress! Banyak kena buat. Serabut otak ni!

Baidewei, jarang aku update kat sini adalah sebab ini jugak.

.

.

.

.


Nahh. Aku dah reveal blog kaweng kaweng dekat public. Anything related dengan wedding aku hanya post kat sana. Sebab sini blog personal. Nanti nanti baru merepek kat sini balik.

Dah tu ape lagi, pegi baca blog aku tu. Perempuan-perempuan suka la kot. Lelaki rasa nya tak baca kot blog macam ni.

Bila dah kaweng nanti blog tu cerita pasal anak anak pulak. hiks! Tak sabar nak ada baby sendiri. Junior Huda Luna dengan Ipin Sepet. Korea look ke arabic look? Haha.

Doakan semuanya berjalan lancar tau. InsyaAllah.

Tuesday, April 24, 2012

Inspirasi Make Up.

MoshiMoshi!

Aku ni bukan lah manusia yang gheti mekap mekap ni. Tangan kayu. Seni pun tarak ada punya. Tapi pelan pelan aku study dekat blog Fyna Here cara nak mekap mekap ni. Suka cara dia mekap. Natural, simple dan nice. Dulu dia ada dalam facebook aku tapi tak tau pasaipa kena remove dengan dia wuuu sedih. Sakit hati sikit tu ade la. Tapi still suka jenguk blog dia tengok dia update. Tamo komen dah sebab merajuk kena remove. Haha.

Antara semua mekap dia ni, aku paling terberkenan tang mekap yang ni. Fyna bagi nama Grecian Goddess Makeup. Memang sangat nice!

Ok dah. Sekarang semua yang nak belajar mekap pergi la serbu blog fyna tang label Makeup tutorial ni.

Hari tu masa tunang kunun la nak ikot style make up yang ni. Make up sendiri la katakan. Hampess. Tak berjaya. Tangan kayu nak buat aktiviti seni. Harapan je laaaaa~

Baidewei, thank you so much untuk semua yang ucapkan tahniah/congrats and macam-macam doa yang baik baik untuk engagement day hari tu dan dekat previous entry. Ada masa nanti akan reply one by one ucapan tu. Thank you so much everyone! Muaah!

NotaKakiHudaSiLuna :
jangan suruh aku make up orang. kalau tak nak jadi macam tepung gomak.

Tuesday, April 17, 2012

One Step Closer - the Engagement

MoshiMoshi!


Alhamdulillah. 14.04.12 dah menjadi tunangan #DearFutureHusband
sempena 100 tahun titanic.


NotaKakiHudaSiLuna :
nak menjadi seorang isteri yang solehah.